bruma
  • Màx: 16°
  • Mín:

El fort temporal de vent deixa sense electricitat quinze mil usuaris de Mallorca i Menorca

La caiguda de branques i arbres sobre el cablatge provocà avaries greus en 40 línies de tensió mitjana

El fort temporal de pluja, vent i neu que entre ahir i divendres afectà les Illes Balears provocà que durant la matinada passada, en el moment de major virulència de les ràfegues de vent, al voltant de 15.000 usuaris quedassin de manera simultània sense subministrament elèctric als seus domicilis en diversos punts de l'Arxipèlag. Segons explicaren fonts de Gesa, davant aquestes condicions varen ser mobilitzats prop de 200 efectius, que treballaren durant la matinada i tot el dia d'ahir per restablir el subministrament a la totalitat de clients. Ahir al migdia encara quedaven 2.000 usuaris sense corrent elèctric, però responsables de l'empresa asseguraren que al llarg de la jornada la situació tornaria a la normalitat.

El temporal de vent provocà avaries en un total de 40 línies de tensió mitjana. Aquestes varen ser motivades en la seva majoria per la caiguda d'arbres i branques sobre el cablatge. L'empresa assegurà que en el cas dels darrers 2.000 clients afectats, la majoria de la zona de Bunyola, la línia havia patit fins a quatre panes en diversos punts per aquest motiu.

Les principals zones afectades de les Illes foren el nord i l'est de Mallorca i l'oest de Menorca, en concret els municipis de Pollença, Alcúdia, Sant Llorenç, Capdepera, Son Servera, Bunyola, Marratxí, sa Pobla, Manacor, Porreres, Ciutadella, Mercadal, Ferreries, es Migjorn Gran i Alaior. En tots s'hagueren de suspendre els treballs en altura durant alguna estona de la tempesta per tal de poder garantir la seguretat dels operaris de la companyia elèctrica. Gesa assegurà que en algun moment de la nit s'arribaren a detectar cops de vent de fins a 160 quilòmetres per hora.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris