nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

El vent fa malbé la collita de patata de sa Pobla destinada a l'exportació

Font i Antich acudiren per calmar els pagesos, que donen per perduda la producció

«Això ha estat pitjor que el temporal de novembre del 2001». Amb aquesta explicació reberen els pagesos de sa Pobla el president del Govern Francesc Antich, qui va comparèixer al migdia d'ahir en aquest municipi després de rebre una telefonada del batle Jaume Font, que l'informà dels greus danys soferts als camps agrícoles de la zona durant la matinada de divendres a dissabte. El fort vent registrat durant la nit, unit a les pluges, calabruixades i nevades caigudes en els darrers dies, ha destrossat gairebé per complet la collita de patata primerenca, de gran qualitat i que es destina íntegrament a l'exportació a la Gran Bretanya i altres països europeus, i és la que proporciona una major rendibilitat als productors.

«Les gelades poden ser controlades pels agricultors durant la nits mitjançant un sistema de reg constant però contra el vent res no es pot fer. Les plantes estaven febles per la gran humitat que han suportat durant aquests dies i el fort vent les ha acabat de rematar», explicava consternat Jaume Font. Aquesta recol·lecta de patata, la primera de l'any, «ja és irrecuperable per l'estat que presenta i perquè tan sols faltava un mes per a la seva collita i posterior exportació», explicava un dels productors a la reunió que varen mantenir al costat d'Antich i Font en un dels camps afectats que varen visitar.

Segons un càlcul de Joan Mateu, copropietari de l'empresa productora Mateu & Co, la superfície afectada de camps d'aquesta collita de patata supera les 500 hectàrees. Alguns pagesos presents en la reunió varen explicar que altres collites com les de cebes i porros també s'han vist molt afectades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris