muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

La Casa Museu de mossèn Alcover descobreix les seves interioritats

Hi hagué una jornada de portes obertes al públic i als escolars

La Casa Museu de mossèn Alcover de Manacor va descobrir ahir les seves interioritats. Alguns escolars i gent de pas pogueren conèixer el que serà el punt de referència de tot allò relacionat amb el filòleg. La casa és gestionada per una fundació pública i Joan Llodrà n'és el principal responsable. Ahir es preveia la visita de més de 700 escolars, però les inclemències del temps deslluïren una mica la primera jornada de portes obertes. L'horabaixa, un grup d'una quarantena d'alemanys també hi passaren. Aquests fan un curset de l'Ajuntament d'integració a través del qual coneixen les nostres tradicions, costums, i cultura.

La seu de la fundació és una casa senyorial de la segona meitat del segle XIX que l'Ajuntament de Manacor ha adquirit. Té una altura de planta baixa, pis i sòtil. De moment no s'hi ha fet cap tipus de reforma, perquè l'edifici es troba en bones condiciones. S'ha adequat i s'ha deixat a punt. Si bé la casa va quedar inaugurada el vespre de dijous amb una conferència d'Aina Moll a la qual assistí un nombrós públic, ahir era la presentació en societat coincidint amb els actes preparats per celebrar el 141è aniversari del naixement de mossèn Alcover.

Es pot veure a la Casa Museu una exposició de material relacionat amb mossèn Alcover dividida en les seves quatres etapes: com a filòleg, com a capellà, com a recopilador de les rondalles i com a pintor i dibuixant, als 17 i 18 anys. Aquesta mostra és a la primera planta. A la planta baixa hi ha un recull de cartes de grans personatges enviades a mossèn Alcover. Així, n'hi ha de Miquel dels Sants Oliver, Narcís Oller, Pere d'Alcàntara Penya o Maria Antònia Salvà, entre altres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris