algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

La Conselleria de Medi Ambient investiga l'obertura de la pista il·legal d'Alcanella

El Govern ha encarregat un informe als guàrdies forestals que controlen el municipi

La Conselleria de Medi Ambient investiga l'obertura il·legal d'una pista forestal entre el Coll Pelat i Alcanella, al municipi d'Escorca. El departament que dirigeix Margalida Rosselló també ha demanat un informe per saber si aquesta pista ha envaït la finca pública de Manut.

El passat dia 22 de gener, Medi Ambient sol·licità a la guàrdia forestal l'actualització de l'informe obert el passat mes de juliol relacionat amb l'obertura d'una pista forestal il·legal a la finca d'Alcanella, en una zona protegida per la Llei d'espais naturals. Ahir Diari de Balears publicà que l'Ajuntament d'Escorca paralitzà les obres l'octubre. Tanmateix, un grup d'excursionistes assegura que s'han realitzat obres fa uns dies.

Antonio Gómez, batle d'Escorca i guàrdia forestal, explicà ahir que «ara es treballa en aquest assumpte i s'intenta esbrinar si aquesta actuació ha envaït els terrenys de la finca pública de Manut». Gómez apuntà que, «segons els límits que expliquen els veïns, aquest propietari no hauria envaït Manut, però si es té en compte la documentació grafiada podria haver entrat a la finca pública». El batle assenyalà que «prevaldrà l'elaboració d'un aixecament topogràfic per aclarir aquesta qüestió».

Segons avançà el batle, la inspecció duta a terme la setmana passada constata que s'han produït obres des que el passat mes de juliol ell mateix realitzà el primer informe. «Aquestes obres les podria haver realitzat durant agost i setembre, quan l'Ajuntament encara no havia ordenat la seva paralització». Fonts de la Conselleria de Medi Ambient indicaren que la petició d'actualització de l'informe ha estat requerida perquè es tenen indicis que l'aturada d'obres no havia estat respectada. En funció del contingut de l'informe s'obrirà un nou expedient sancionador.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris