muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Neix una fundació que vetlla pel patrimoni aeronàutic de Balears

Els patrons fundadors signaren ahir el document de constitució

F.OLIVA.Palma.
Restaurar, mantenir i divulgar a tota la societat el patrimoni aeronàutic de les Illes Balears és l'objectiu de la Fundació Aeronàutica Mallorquina (FAM), que quedà constituïda ahir amb la signatura dels 24 patrons fundadors en un acte celebrat a l'Escola d'Hoteleria de la UIB.

El coordinador de la fundació, Miquel Buades, va presentar ahir els diversos projectes que durà a terme la nova entitat, l'eix principal dels quals serà eProjecte Ícaro que tindrà com a vessant fonamental el desenvolupament de la cultura aeronàutica a l'entorn educatiu i social de les Illes. La seu de la Fundació, que comença la seva singladura amb un pressupost de 6.010 euros, estarà ubicada a l'hangar 4 de l'aeròdrom de Son Bonet.

A l'acte hi va assistir la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Maria Antònia Munar, qui va destacar la importància de donar a conèixer el món aeronàutic a la societat, atesa la seva íntima relació amb el món turístic. Així mateix, s'hi trobava el president-editor del Grup Serra, Pere A. Serra, que va estampar la seva signatura en l'acta de constitució de l'associació en qualitat de patró fundador d'aquesta. De moment, i fins que siguin escollits els representats de la fundació, així com el seu president, s'encetarà un procés constitutiu que dirigirà una Junta de Patrons formada per Ferran Pinya, Antoni Salom, Miquel Buades, Gonzalo O'Kelly Pérez, Roberto María Cayuela, i una de les dues úniques dones que figuren com a patrones fundadores, Maria Pilar Buades.

Miquel Buades va assegurar que s'havien fet gestions per incorporar Felip de Borbó a la fundació com a president d'Honor, si bé des de Zarzuela se'ls va recordar que fins que l'entitat no fos constituïda com a tal el príncep d'Astúries no hi pot figurar. Amb tot, des de la Casa Reial, sí es va acceptar la constitució d'un trofeu que s'anomenarà Príncep d'Astúries per guardonar els guanyadors d'un dels primers actes que organitzarà la fundació, que serà la I Volta Aèria a Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris