algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Miquel Ramis, nou delegat del Govern a Balears

El substitut de Cirer assumirà el proper dilluns el càrrec de Delegat del Govern a Balears

TOMEU GARCIES. Palma.
Miquel Ramis es mostrava ahir tranquil i prudent després que es fes oficial el seu nomenament com a delegat del Govern. Amb tot, no va eludir donar respostes concretes als problemes que haurà d'afrontar.

-Supòs que no li ha causat gaire sorpresa el seu nomenament?
-És veritat que el meu nom havia sorgit per al càrrec però un nomenament d'aquest tipus depèn de Madrid i val més ser prudent fins al darrer moment. Amb tot, fins ara no m'havia plantejat aquesta possibilitat i he de dir que és un repte personal molt important.

-Quines seran les seves prioritats?
-Primer, ens hem d'asseure amb Catalina Cirer per tal que em posi en antecedents dels temes més preocupants i després podré parlar amb més coneixement de causa. Amb tot, hi ha dos temes que estan al carrer i que preocupen molt. La inseguretat ciutadana és un problema molt seriós i més en una comunitat turística, on pot afectar la nostra imatge. L'altre assumpte important és el de procurar unes bones relacions entre els governs central i autonòmic. Aquestes relacions són millorables perquè ens hem encaparrotat en trobar les discrepàncies i no els punts de trobada entre les administracions. Hem de fer feina perquè les diferències de plantejaments no afectin als ciutadans.

-Que es pot fer per posar remei a la inseguretat?
-Aquest problema es pot reconduir disposant dels mitjans econòmics i de personal adequats. Hem de veure quin equipament fa falta per dur endavant una política d'atac a la delinqüència però també, amb els mitjans disponibles, intentar donar-los un millor rendiment i motivar el personal.

-I pel que fa a les relacions entre la Comunitat i Madrid?
-El que es pot fer és implantar el seny i el sentit comú perquè els primers que surten perjudicats d'aquesta situació són els ciutadans que perden inversions en infrastructures per part de l'Estat central. Crec que no tot es perd per un costat. El Govern autònom ha actuat amb un cert victimisme però també pot ser veritat que a Madrid hagi influït que aquí hem passat a tenir un govern amb un signe polític diferent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris