nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Els empresaris turístics vaticinen un estiu a base de gangues per omplir els hotels

Els touroperadors renegociaran els contractes per l'aturada de vendes els propers mesos


El president de la Federació Hotelera de Mallorca, Pere Cañellas, vaticinà ahir un estiu a l'Illa a base de gangues i descomptes d'últim moment en tots els mercats emissors a causa de la caiguda de vendes de reserves i de la incertesa generada per la imminent invasió de l'Iraq.

Cañellas va exposar un panorama no gens falaguer pels interessos turístics de les Illes. «Durant aquest hivern la caiguda d'ocupació a Mallorca ha estat d'un 20% respecte al 2001, any en què ja es registrà un descens del 25%. Això ha motivat que els hotelers estiguin reduint els seus costos al màxim, aplicant pressuposts de crisi. Enguany l'obertura dels hotels es retardarà al màxim», apuntà.

Els hotelers, davant d'aquesta situació, «faran un esforç extraordinari en matèria de promoció. A Fitur hem pogut comprovar que estam immersos en una situació de crisi i els empresaris estan espantats pel que s'acosta, ja que seran molt pocs els qui podran suportar un altre any amb comptes de resultats negatius. S'acosta una època amb renegociacions de preus permanents amb els majoristes de viatges, amb abaixades que poden superar, si això no canvia, més del 35%. El mercat britànic està paralitzat i l'alemany supera ja una caiguda del 30% de vendes de reserves, tot com a conseqüència d'una possible guerra. Estam condemnats a tenir una temporada d'ofertes, vendes d'últim moment i amb nivells de rendibilitat zero».

En aquest sentit, la fira Fitur ha generat un clima de confiança amb el mercat espanyol, ja que pot pal·liar l'ocupació el juliol i agost a les Illes. Cañellas va afirmar: «Els agents de viatges i majoristes espanyols han estat molt receptius en aquesta fira, ja que han iniciat la negociació de contractació de llits per a aquest estiu cap a l'Illa, davant de l'augment de places de llits lliures que hi haurà. Tanmateix, l'esmentada contractació es farà amb preus a la baixa i amb una marcada temporalitat, només per als mesos de juliol i d'agost.

Hi ha una gran incertesa i això afecta en tots els aspectes. Els majoristes espanyols ens esperaven amb els braços oberts a Fitur perquè tenen una gran oportunitat de negoci». Cañellas, així mateix, reconegué que aquest estiu es produirà un augment del turisme residencial, que ha estat la gran estrella en l'edició d'aquest any de Fitur. «El 40% del turisme que arriba a l'Illa no va a allotjaments turístics. La proliferació de vols de baix cost i l'alça del seat-only augmentarà el turisme residencial».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris