lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

Balears bat amb un fort alça el rècord d'hivern de consum elèctric

Prop de 8.500 de Gesa es quedaren sense llum en alguns moments del dia

Les baixes temperatures varen provocar un fort augment d'electricitat que al principi del vespre significava ja un nou rècord d'hivern en consum energètic. Concretament, pocs minuts abans de les vuit del vespre, segons dades proporcionades per fonts oficials de Gesa, el consum màxim d'electricitat arribava al sistema Mallorca-Menorca a 791 megawats (mw), igualant el rècord d'hivern anterior que es va donar també el mes passat. Pel que fa a les xifres globals de Balears, aquestes eren totalment desconegudes durant un hivern fins ahir i varen representar un consum de fins a 888 megawats.

Les fonts de Gesa varen considerar d'«excepcionals» aquestes xifres, ja que «s'han donat en divendres, quan normalment quan comença el cap de setmana el consum elèctric disminueix». La portaveu de la companyia va afegir que «si hagués estat un dia entre setmana, hagués pulveritzat el rècord». Tot i que quan acabava el dia, just s'estava consumint un 5 per cent més d'electricitat que el dia anterior, durant el dematí l'increment de consum va arribar a ser del 16 per cent, consumint-se en alguns moments 120 megawats que el dia anterior.

Precisament, l'augment del consum per part d'algunes llars va fer que a algunes zones fallasin els fusibles i es produixin panes elèctriques. Així i tot, en la major part d'àrees afectades, principalment rurals, les panes, segons Gesa, varen ser provocades per factors climatològics, com ara el vent. Al final del dia, segons les fonts de la companyia prop de 8.500 clients (llars o empreses) del centre, nord i llevant de Mallorca i de Menorca s'havien quedat sense llum, tot i que la major part ja havien recuperat el suministrament energètic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris