algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

Madrid aprova quatre noves dessaladores per a Balears que el Govern no creu necessàries

L'Executiu d'Antich critica que no hagi estat consultat i estudiarà si s'han vulnerat les seves competències

J.T.Palma
El Govern balear considera que «en aquests moments no són necessàries» les quatre dessaladores que l'Executiu central va aprovar ahir per a l'arxipèlag. El mateix president, Francesc Antich, criticà que Madrid hagués pres la decisió de forma unilateral, quan l'executiu autonòmic té competències en la gestió de l'aigua, i avançà que els serveis jurídics de la comunitat estudiaran la possibilitat d'emprendre actuacions.

El Consell de Ministres va donar ahir el vistiplau a la construcció de dues plantes dessaladores a Mallorca -una a Andratx i l'altra a Alcúdia-, una a Menorca -Ciutadella- i una altra a Eivissa -Santa Eulària-, que suposaran una inversió de 66 milions d'euros per part del Ministeri de Medi Ambient. Després de la reunió de l'Executiu balear, el seu portaveu, Antoni Garcias, va assegurar que «el problema de l'aigua s'està solucionant» i les plantes «no són necessàries en aquests moments». El president Antich matitzaria posteriorment que «no ens tancam en banda i si hi ha propostes les hem de discutir».

El cap de l'Executiu va considerar «electoralista» que s'aprovin les dessaladores a quatre mesos dels comicis autonòmics, «quan fa quatre anys que sentim dir això a Jaume Matas». Antich va afirmar que «estam cansats de polèmica» però va criticar que el Govern Aznar hagi pres la decisió «al marge del Govern», que té competències en la matèria.

Per l'Executiu autonòmic, amb les millores realitzades per la Conselleria de Medi Ambient a la dessaladora de Sant Antoni d'Eivissa i la posada en marxa del futur transvasament de sa Costera es cobririen les necessitats hídriques de l'arxipèlag. Amb tot, Antich es mostrà partidari de discutir sobre la necessitat d'instal·lar una dessaladora a la badia d'Alcúdia. El president va recordar que l'aigua dessalada encarirà encara més el preu que acaben pagant els ciutadans.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris