nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Maragall defensa la regió europea dels territoris de la Corona d'Aragó

El socialista català elogia la tasca duita a terme pel Pacte de Progrés

TOMEU GARCIES. Palma.
El president del Partit Socialista de Catalunya (PSC) i candidat a la Generalitat, Pasqual Maragall, va defensar el concepte de crear una «regió europea constituïda pels territoris de l'antiga Corona d'Aragó per tal de ser qui volem ser», i anticipà que aquesta «serà una regió econòmica de gran importància». Així ho va expressar Maragall ahir a Palma, on es va desplaçar convidat per l'Obra Cultural Balear per pronunciar una conferència.

Maragall va dir que «el tradicional triangle de la Península ha canviat i ara, per damunt d'una línia que aniria des de les Pitiüses fins a Galícia, els ciutadans tenen una concepció diferent d'Espanya». Maragall no va voler entrar en el famós concepte de federalisme asimètric que se li atribueix i del qual va dir que utilitzà en una sola ocasió com una referència en un discurs.

Per Maragall, «hem de tenir clar que hi ha una Espanya plural amb 4 cultures diferents. Es pot discutir si es tracta de nacionalitats històriques, però en tot cas aquesta realitat marcarà el futur». En aquest sentit, exposà que «hem d'anar junts per liderar una Espanya més conscienciada de la seva pluralitat, ja que aquesta Espanya diversa és a punt de néixer en la realitat».

Maragall va defensar la fórmula del Pacte de Progrés. El líder socialista explicà que «el Govern balear ha unit les Illes donant-los personalitat pròpia». «Aquest Govern és anunciador d'un futur enormement positiu perquè s'ha tingut el coratge de tirar endavant mesures envejables», va dir Maragall.

També criticà la política del PP d'enviar ministres com a candidats autonòmics. Pel socialista, «aquesta pràctica no és il·legal, però qui ho haurà de jutjar seran els ciutadans». Així, va retreure a Aznar que «no es pot decidir un bon matí posar un ministre de president del Senat, un president de Comunitat com a ministre de Treball, un president de Comunitat passar-lo a batle. Això no passa enlloc i no ho fan ni Blair ni Berlusconi ni Bush».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris