algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Antich acusa Matas d'«alta traïció» per les seves crítiques al model turístic

Denuncia que el Govern central perpetra un «atac organitzat per recuperar les Illes»

JOAQUIM TORRES. Palma.
El president del Govern balear, Francesc Antich, va qualificar d'«alta traició a les Balears» les crítiques que el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, va fer a la política turística de l'executiu autonòmic aprofitant la seva visita a l'estand que tenen les Illes a Fitur. El cap de l'Executiu va acusar el Govern del PP, i Matas en particular, de perpetrar un «atac organitzat per recuperar les Balears», encara que sigui a costa d'«enfonsar-les».

En un to molt dur, el president balear va considerar «imperdonable» i «sense precedents» que el ministre de Medi Ambient, «que és mallorquí», utilitzàs l'estand de les Illes en una fira amb forta trascendència internacional per «parlar malament» de les Balears. «És un escàndol que un senyor que vol representar les Illes es presti a fer aquestes actuacions» a Fitur.

Segons el president, es pot discutir la política del Govern balear en «molts àmbits, però no en una fira, en la qual volem promocionar el nostre producte turístic». Antich va assegurar que el Govern ha anat a aquesta fira a presentar la millor imatge de l'arxipèlag, igual que els empresaris i els ajuntaments. «Només hi ha un personatge que no va anar a Fitur amb aquesta actitud, el ministre d'Espanya».

Antich encara va trobar més «greu» que no fos el cap de l'oposició sinó un ministre qui fes una «manipulació absolutament partidista» de les dades turístiques i econòmiques per criticar la política del Govern. L'executiu manté que a les Illes es continua creant ocupació i «si parlem de qui està movent més turistes d'Espanya, nosaltres som els primers».

Tot i que no estava prevista la seva presència, el cap del Gabinet autonòmic va aprofitar la compareixença posterior al Consell de Govern per afirmar que «estam gastant molts doblers per incrementar la promoció de les Balears» i que «un ministre, en tres segons, es dediqui a fer contrapromoció és com llençar aquests doblers al mar».

El Govern entén que el problema de la inseguretat -que es competència de l'Executiu central- pot afectar la imatge turística de les Illes, però «jo no he anat a Fitur a parlar de la inseguretat que es viu a les Balears» perquè «no volem exportar bregues per motius partidistes». Del seu costat, i en declaracions a l'agència Efe, Jaume Matas respongué a Antich que «demani a les tres mil persones que s'han quedat sense feina per culpa de la política turística del Govern la seva opinió sobre si Antich ha comès alta traïció o no».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris