muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

Els alumnes de les comarques de Llevant i Raiguer visqueren la neu entre festa i llibres

El mal temps provocà la suspensió de les classes

C.V./J.M.S./A.B./E.B. Comarca.
El despertador de les set ahir no va anunciar que s'iniciava una nova jornada escolar. Més aviat tot el contrari, a primeres hores del matí centenars d'escolars de la comarca del Llevant i Raiguer, es llevaren amb la il·lusió que el nou dia que començava, seria més que inoblidable. La neu dels terrats, les plantes gelades dels corrals i un fred que pelava, ompliren d'il·lusió molts infants de Manacor, Felanitx, Vilafranca, Son Servera i Inca, que ahir deixaren les classes per gaudir de la neu.

Les inclemències del temps obligaren a tallar nombroses carreteres i centenars de mestres no pogueren desplaçar-se fins a l'escola on imparteixen docència. Amb la qual cosa, molts alumnes aprofitaren el dia en blanc per anar a veure la neu. A molts centres escolars, s'avisà directament als pares que no hi havia escola, o si els alumnes ja havien arribat, s'advertí els pares que els recollissin en previsió que els temps anàs a pitjor. També s'avisà les línies de transport escolar que suspenguessin els trajectes per la perillositat de les carreteres.

A Vilafranca i Son Servera, els alumnes no anaren a costura. Tampoc a Felanitx, on se suspengueren les classes de l'Institut d'Ensenyament secundari i de tots els col·legis, a excepció del Joan Capó que va comptar amb un trenta per cent d'assistència, igual que a Manacor on alguns col·legis desenvoluparen les classes amb una relativa normalitat. Tanmateix, la tempesta de neu també deslluí la festa que les escoles de Manacor fan cada any en motiu de la celebració de l'aniversari de mossèn Alcover.

El director general de Planificació i Centres del Govern de les Illes, Jaume Gual explicà que no se va suspendre de forma oficial cap classe de cap col·legi i que simplement va ser una iniciativa de la direcció de cada un dels centres. En qualsevol cas, els alumnes que sí varen arribar fins a l'escola a primeres hores del matí, pogueren romandre allà en companyia d'alguns professors perquè de fet, els col·legis restaren oberts tot el dia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris