lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Els serveis socials, en màxima alerta per l'allau de demanda de places a causa del fred

La Policia Local hi deriva els indigents del carrer

La totalitat de serveis socials del Govern balear i de l'Ajuntament de Palma i la Policia Local es troben en estat d'alerta màxima per tal d'evitar que els indigents dormin al carrer aquests dies tan freds. Un total de noranta agents de Policia de la unitat nocturna posaren ahir un èmfasi especial en el control d'aquestes persones i les varen derivar cap als centres d'acollida i cap als albergs.

Davant de la possible allau de sol·licitud de places provocada per les baixes temperatures, l'Institut Balear d'Afers Socials dependent de la conselleria de Fernanda Caro, va habilitar ahir una part de l'alberg de transeünts que hi ha al carrer Pere d'Alcàntara Penya amb 25 matalassos, 25 flassades i menjar per poder sopar. Per la seva banda, els agents de la Policia Local es dedicaren a seguir en tot moment els seus protocols d'actuació, derivant cap als diferents centres d'acollida o cap a hospitals els indigents que trobaven als carrers de Palma.

També la Unitat Mòbil d'Emergència Social, coordinada per la Creu Roja, va mantenir constantment el dispositiu en marxa per recollir aquestes persones i enviar-les als centres d'acollida. Des dels serveis socials de Cort, dirigits per Antoni Nadal, es va explicar a Diari de Balears que «tots els agents socials i tota la gent que fa feina als centres d'acollida tenen ordres de rebaixar els nivells d'exigència per a l'entrada d'indigents i persones que estan dormint als carrers en els centres, des d'avui -ahir per al lector- fins aquest diumenge».

Els centres que romanen oberts són l'alberg de la Platja de Palma, ca l'Ardiaca, sa Placeta, el servei d'acollida i promoció sociolaboral del carrer Joan Maragall, el servei d'acollida de gent en situació d'exclusió social del carrer de la Misericòrdia i el centre del programa Turmeda. Les mateixes fonts explicaren que «de tota manera, s'ha de recordar que en cap cas no es pot obligar ningú a dormir en cap alberg si no ho vol. Els n'hem d'intentar convèncer, però la legislació no permet dur ningú a cap alberg ni centre d'acollida en contra de la seva voluntat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris