algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Els tres traumatòlegs expedientats denuncien l'Hospital davant els jutjats

L'acte de conciliació no prosperà davant el Tamib, ja que no s'arribà a cap acord

101184

Els representants d'ambdues parts no varen arribar a l'enteniment.

M.FUSTER/A.B.Manacor.
Els tres traumatòlegs expedientats pel patronat de la Fundació Hospital de Manacor, Isidre Marimon, Guillem Mateos i Miquel Rius, denunciaran l'empresa davant els jutjats socials, ja que no varen poder arribar a un acord en la reunió mantinguda ahir migdia davant el Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (Tamib).

En la reunió, que no va durar més de 10 minuts, els advocats de Comissions Obreres, que representen els tres especialistes, sol·licitaren la suspensió definitiva de les tres sancions imposades, per les quals se suspenia de sou i feina durant tres mesos els tres traumatòlegs. Així mateix, volien la suspensió de l'expedient en el qual es detallaven les faltes que la Fundació Hospital considerà molt greus arran d'unes declaracions que els metges realitzaren davant els mitjans de comunicació sobre la falsificació de llistes d'espera per part de la gerent, Caterina Ramon.

Segons el sindicalista Jaume Pou, «la nostra intenció era aconseguir la suspensió definitiva de les sancions als tres metges, però la gerència de l'hospital no ha volgut fer marxa enrere i s'ha reafirmat en les sancions. Nosaltres no podem acceptar la seva posició perquè el que pretenen és resoldre un problema que ells mateixos han creat en negar l'entrada dels tres traumatòlegs a l'Hospital sense tenir coberts els serveis i, quan la situació s'hagi solucionat, aplicar la sanció de suspensió de sou i feina als tres traumatòlegs».

La versió per part de la Fundació de l'Hospital de Manacor és molt diferent, atès que «la gerència estava disposada a suspendre les sancions i a rebaixar les faltes qualificades de molt greus a greus. Aquestes no tenen transcendència ni a nivell econòmic ni quant a suspensió de feina», assenyalaren. Des de la Fundació explicaren que «la pretensió del sindicat de retirar les faltes era inacceptable, ja que es varen fer unes acusacions molt fortes contra la gerent sobre la manipulació de llistes d'espera, però tot i així les faltes s'han rebaixat».

Un dels aspectes que varen voler deixar ben clar des de Comissions Obreres és que, davant aquesta manca d'acord entre ambdues parts, «els tres traumatòlegs no tenen cap tipus d'obligació de treballar a la Fundació Hospital de Manacor, encara que si ho volen i si els interessa poden acudir-hi si s'han de menester els seus serveis», explicà ahir Jaume Pou. No obstant això, els metges gaudeixen d'un avantatge, que és haver estat contractats en centres privats durant els tres mesos en els quals estaven suspesos de sou i de feina.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris