algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Emaya necessita 30 milions d'euros per adaptar el subministre a la UE

Europa exigeix la desaparició d'aljubs i dipòsits a les finques


L'Empresa Municipal d'Aigua i Clavegueram de Palma (Emaya) haurà de menester un total de 30 milions d'euros per adaptar les canonades a les noves directrius d'abastiment d'aigua de la Unió Europea. Aquesta normativa està en període de discussió i, una vegada aprovada, l'Ajuntament de Palma tindrà deu anys per adaptar-se.

Però Emaya ha volgut anticipar-se a aquest esdeveniment i ja ha fet un càlcul de necessitats. «El que ens exigirà la Unió Europea és que l'aigua vagi directament des dels carrers fins als domicilis particulars, sense passar per aljubs ni dipòsits en alçada».

El problema és greu perquè fins ara només hi ha un terç de les cases de Palma que rebin l'aigua de forma directa. «En la resta de cases passa per sistemes d'emmagatzament com aljubs o dipòsits, que era tal i com es construïen tots els habitatges fins a l'any 1994», explicà la presidenta Maria Crespo. Segons Emaya els principals esforços d'adaptació correspondran al canvi de les canonades. «Hem de tenir en compte que les tenim adaptades a unes necessitats de pressió molt concretes. Ara s'hauran d'augmentar per poder cobrir la demanda directa, i això té un cost molt elevat».

Per això mateix, Emaya ja està enllestint els projectes per tal que «en un futur poguem rebre doblers de les institucions per adaptar-nos a les seves exigències». Hem de tenir en compte que encara que trenta milions d'euros són molts de doblers, el preu és inferior a la dessaladora de la badia de Palma, per posar només un exemple.

«Nosaltres volem que aquesta adaptació costi molt pocs doblers als ciutadans. Per això reclamarem fons de la UE, del Govern de l'Estat, del Govern autonòmic i del Consell Insular, a més d'aportar doblers de l'empresa per a aquest procés». Fins que aquesta remodelació no estigui llesta hi haurà dos terços dels habitatges de Palma que no podran instal·lar comptadors individuals d'aigua.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris