nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Preocupació entre els venedors de l'Olivar per la manca de peix en la vigília de la nit de Cap d'Any

Els placers han notat un sensible descens de les seves vendes, que han atribuït a l'euro i a la crisi


La gent té manco doblers que l'any passat per gastar aquest Nadal. Aquesta és la primera conclusió que treuen els peixaters del Mercat de l'Olivar després de comprovar com han davallat de manera sensible les seves vendes durant aquestes festes. A més, els placers estan una mica preocupats per la manca de peix i marisc frescs en la vigília de la nit de Cap d'Any, motivada pel fet que la Llonja no obre els dilluns, ja que això tampoc no és bo per a les vendes.

La propietària de Pescados Mar, un dels pocs llocs que tenien marisc fresc durant la jornada d'ahir, va admetre que en relació amb anys anteriors «les vendes han estat sensiblement més fluixes, però encara es pot recuperar».

Alguns placers ho atribuïen a la crisi econòmica que tant han anunciat els hotelers; altres, a la implantació de l'euro i a l'increment subsegüent del preu de gairebé tots els productes de consum; i també n'hi havia que comentaven que fins i tot els clients habituals tenien una certa por a l'hora de comprar peix i marisc per culpa de la catàstrofe dePrestige a la costa gallega.

La qüestió és que molta gent s'ha estimat més enguany variar un menú que des de feia molt de temps era presidit pels peixos i pel marisc. El substitut, la carn. Durant la crisi de les vaques boges el consum de carn de vedella va baixar fins a nivells quasi dramàtics, però amb el temps els consumidors han anat recuperant la confiança en els seus proveïdors.

Això, afegit a les circumstàncies esmentades abans, ha deixat com a mínim enguany una mica òrfenes les peixateries de l'Olivar, que presentaven una falta de moviment poc habitual per aquestes dates. Així i tot, alguns dels comerciants del recinte afirmaven no haver notat diferència amb el Cap d'Any passat. El tancament ahir de la llonja del peix, que es produeix cada dilluns a causa de la falta de peix fresc que provoca el pas del cap de setmana, tampoc no va contribuir gaire a millorar les vendes dels placers.

Els venedors de congelats, per la seva banda, aconseguiren tenir una bona jornada gràcies a uns preus més assequibles per a les butxaques, que en aquests moments del mes ja es troben enfora de poder fer grans escarafalls, i a la manca d'alternatives atractives en la resta de parades.

Joana Maria Fiol, una dona més a prop dels setanta que dels seixanta anys que freqüenta les paradetes de l'Olivar, lamentà que «avui no he trobat res que em faci bona cara. Hauré de tornar demà -avui- per poder fer el sopar de Cap d'Any als meus fills, que vénen cada any amb les nores i amb els infants. Les poques coses que he vist que m'hagin agradat les he trobades cares. Esper que això millori perquè, si no, no sé què hauré de fer per a aquests al·lots».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris