algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El temporal del 2001 ha costat al Govern balear 73 milions d'euros

La pràctica totalitat de les subvencions demanades s'han concedit

TOMEU GARCIES. Palma.
Les subvencions derivades dels desastres que ocasionà el temporal de novembre de l'any passat hauran representat un cost de més de 73 milions d'euros al Govern balear. El president, Francesc Antich, i el conseller d'Hisenda, Joan Mesquida, varen compareixer davant els mitjans per informar que l'Executiu ja ha tramitat la pràctica totalitat de les 10.179 peticions de subvenció que els particulars varen presentar després que el 28 de febrer expiràs el termini legal per reclamar ajudes.

D'aquest total, només 833 no han estat admeses perquè no s'adeqüen a la normativa, perquè es presentaren fora de termini o bé per haver cobrat d'assegurances privades. De totes les sol·licituds tramitades pels particulars, fins a 9.149 ja tenen la subvenció concedida, mentre que les 247 restants queden pendents que se'ls resolgui alguna mancança.

Els doblers destinats a compensar els mals patits pels particulars pugen fins a 28,7 milions d'euros. A partir d'ara els beneficiaris disposaran de fins el 30 de maig per justificar les obres que es facin. El president Antich va exposar que alguns col·lectius com ara els margers han demanat que s'allargui aquest termini a causa de la feina acumulada.

Francesc Antich va destacar ahir que «hem complit els objectius que ens vàrem fixar de tenir tramitats els expedients abans d'acabar l'any. Hisenda ha resolt totes les sol·licituts en un temps rècord». Entre les despeses que haurà de pagar el Govern també destaquen els 40 milions d'euros finals que preveu que haurà de pagar per les feines de retirada de pins, reparació de carreteres i millora dels ports danyats per la tempesta.

A això s'han d'afegir 3,9 milions més prevists per als 41 convenis signats amb els ajuntaments per subvencionar la reparació de danys municipals. Alguns convenis estan sense firmar encara, com el de l'Ajuntament de Palma, que no va presentar la documentació fins el 17 de desembre tot i demanar 537.000 euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris