algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
12°

Pocs ajuntaments del PSM penjaran només la senyera durant la Diada

Només dos ajuntaments nacionalistes han debatut la polèmica moció

JOAQUIM TORRES. Palma.
La bandera de les quatre barres no es quedarà tota sola avui als ajuntaments de Mallorca. Només alguns consistoris nacionalistes posaran en pràctica la proposta del PSM per celebrar la Diada de Mallorca fent «onejar, en solitari i a un lloc preferent, la senyera pròpia del nostre país». Una iniciativa que fou durament criticada pels dirigents del PP balear.

Malgrat que les senyeres es faran presents avui a gran part de la geografia illenca, la iniciativa nacionalista no tindrà un seguiment considerable i ni tant sols l'executaran tots els ajuntaments governats pel PSM. Dels dotze municipis amb batle nacionalista, només Petra ha aprovat la moció i Campanet tenia previst fer-ho ahir en sessió plenària.

Tot i que no han debatut la proposta, els ajuntaments de Banyalbufar i Artà també penjaran la senyera a la façana. En aquests consistoris no es podrà veure cap altra bandera. A Santa Maria del Camí i a Sineu encara s'havia de decidir si l'Ajuntament celebraria la Diada només amb la bandera de les quatre barres.

A Alaró, Santa Eugènia, Fornalutx, Son Servera i Vilafranca, la proposta dels nacionalistes tampoc s'ha debatut en ple i no està previst que s'acabi portant a terme plenament. El batle de Vilafranca de Bonany, Jaume Sansó, va avançar que durant la Diada només onejarà la bandera del poble, una senyera amb l'escut. El responsable municipal va treure ferro a la polèmica originada per la proposta del PSM i va recordar que anys enrere la senyera s'havia vist penjada a l'església coincidint amb victòries del Barça a la lliga de futbol.

Fa aproximadament un mes, el PSM va proposar als ajuntaments de Mallorca l'aprovació d'una moció perquè «la senyera pròpia del nostre país» onejàs «en solitari i a un lloc preferent» en motiu de la Diada. El secretari d'organització d'aquesta formació, Joan Antoni Salas, va explicar ahir que els ajuntaments governats per aquest partit són lliures per aprovar la moció i «no s'ha pressionat ningú». La iniciativa del PSM va ser rebutjada per diversos dirigents del PP balear. Les crítiques van tenir el seu colofó en el discurs protagonitzat pel president dels populars mallorquins durant el sopar de Nadal de la formació. Pere Rotger va acusar els nacionalistes de perseguir una «societat catalanitzada».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris