algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

El Govern fa esclatar apartaments il·legals

L'esbucament es va dur a terme ahir en un ambient festiu que omplí Son Serra de Marina

80068

Un nigul de pols omplí l'entorn després de la detonació.

E.B./C.M.

C. MORENO. Santa Margalida.
El Govern balear va fer efectiva ahir la seva intenció de posar fi al fort impacte ambiental dels apartaments il·legals situats devora del torrent de na Borgues, a Son Serra de Marina. L'enderrocament d'aquests immobles, en una àrea d'especial interès paisatgístic, es va dur a terme mitjançant l'ús de dimamita en un ambient festiu que omplí Son Serra de Marina.

Aquesta és, precisament, una de les primeres intervencions que l'Executiu autonòmic realitza amb fons de l'ecotaxa. De fet, el Govern va adquirir el passat 19 de desembre el solar on es començaren a construir els apartaments per un cost d'1.964.320 euros. Quant al pressupost de la demolició i la restauració de la zona, puja a 89.000 euros.

A migdia, arribaren a Son Serra el president del Govern, Francesc Antich, i el conseller de Turisme, Celestí Alomar, que foren rebuts pel regidor responsable de Son Serra, Joan Canet (CPU); pel regidor de Can Picafort Fèlix Estelrich (CPU); i per una bona part dels regidors socialistes de l'Ajuntament de Santa Margalida.

El cap de l'Executiu, Francesc Antich, destacà «la importància» de dur a terme iniciatives d'aquest tipus, ja que signifiquen un canvi de model. Així mateix, va assenyalar que «tant la compra de la finca de Son Real com la repoblació amb gairebé 200.000 arbres són iniciatives molt valorades pels ciutadans».

En poques paraules, el conseller de Turisme, Celestí Alomar, va explicar que «una vegada eliminat l'impacte negatiu, es restituirà l'estat general de la zona perquè el costat de la platja torni a ser com era abans».

Tant el regidor Canet com el president de l'Associació de Veïns, Miquel Serralta, se'n mostraren satisfets ja que, segons explicaren als mitjans de comunicació, la demolició era una vella reivindicació dels habitants d'aquest nucli costaner.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris