nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

L'Ajuntament alerta de l'impacte que pot causar la dessaladora

El Ministeri diu que tindrà en compte les propostes municipals

Els responsables de l'Ajuntament d'Alcúdia es mostren preocupats pel possible impacte que causarà la instal·lació de la dessaladora en el municipi si el Ministeri de Medi Ambient segueix endavant amb l'avantprojecte remès a l'Ajuntament el passat mes de juny sense tenir en compte les al·legacions municipals. La Sala va remetre a Costes un informe de l'arquitecte municipal i un altre de l'àrea de Medi Ambient alertant el Ministeri sobre la necessitat de realitzar un estudi d'impacte ambiental previ al projecte i recomanant a Madrid que consensuï amb el Govern balear una solució definitiva per l'abastiment d'aigua a la zona nord de Mallorca.

La direcció general de qualitat i avaluació ambiental del Ministeri de Medi Ambient va remetre a l'Ajuntament el passat 6 de juny la documentació ambiental del projecte d'instal·lació d'una dessaladora d'aigua de mar a Alcúdia. L'estació dessaladora i la captació d'aigua del mar està situada, segons la documentació, a l'antiga central tèrmica d'Alcúdia, malgrat tot, en un dels plànols adjunts constatava la ubicació de la unitat dessaladora (Idam) en uns terrenys rústics devora la variant de Palma al Port de Alcúdia.

Per aquest motiu, l'Ajuntament va remetre un escrit a Medi Ambient indicant que «és necessari realitzar un estudi d'impacte ambiental que inclogui la situació exacta de les instal·lacions i en el seu cas les mesures a adoptar per evitar el risc alt de contaminació d'aqüífers». En els informes tècnics s'alerta especialment de la instal·lació d'un dipòsit de reserva vora el puig de Sant Martí. L'informe també menciona l'impacte ambiental de les instal·lacions i mostra la seva preocupació per la possible demolició d'alguns edificis que l'Ajuntament recorda que estan classificats i es consideren d'alt valor arquitectònic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris