algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

L'Audiència Nacional confirma que ses Covetes està en una franja protegida

Rebutja un recurs de la promotora en contra de la delimitació del Ministeri

L'Audiència Nacional ha donat una nova clatellada a la promotora de ses Covetes en rebutjar un recurs presentat en contra de la delimitació de costes de la zona. Certifica que els apartaments es van construir a la franja de protecció de cent metres i nega que hi hagi hagut indefensió. L'Audiència Nacional ha rebutjat un recurs de l'empresa Marina Ernst S.L., promotora de ses Covetes, en contra de la delimitació de costes realitzada pel Ministeri de Medi Ambient, fet que certifica que els polèmics apartaments es construïren a la franja de protecció de 100 metres des del mar, que fixa la Llei de Costes.

Aquesta nova decisió de l'Audiència Nacional dóna la raó a més al GOB, que actuava com a codemandat en el recurs. La decisió és molt transcendent ja que d'aquesta manera assegura que la promotora no ha pogut acreditar que la zona on es varen construir els apartaments era sòl urbà quan es va aprovar la Llei de costes. A causa d'això, ha d'aplicar-se la franja de protecció de 100 metres i no de 20 metres, com sol·licitava Marina Ernst S. L.

En la sentència s'assegura que totes les proves obtingudes «indueixen a considerar com no urbà els terrenys ubicats en aquesta zona» per la qual cosa equival a dir que el solar on es van construir els apartaments es trobava a la zona de protecció que fixa la llei. «La part recurrent no ha aconseguit acreditar els extrems en els quals es basa la seva pretensió, quan a més n'hi hagués hagut prou amb una simple certificació municipal, aportada amb l'escrit de demanda, sobre la classificació del terra en l'esmentada data», assegura la sentència de l'Audiència Nacional.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris