muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Els traumatòlegs de l'Hospital tenien llistes d'espera «paral·leles» a les oficials

La utilització d'una segona llista està prohibida per la guia de la gestió dels hospitals

61232

El conflicte que ara viu l'hospital s'encetà quan els traumatòlegs sancionats denunciaren la suposada manipulació de llistes.

El servei de traumatologia de l'Hospital de Manacor, tres metges del qual estan sancionats, Miquel Rius, Isidre Marimón i Guillermo Mateos, manejava una llista d'espera «paral·lela a l'oficial, la qual cosa contradiu l'establert a la Guia per a la Gestió de les llistes d'espera quirúrgiques dels hospitals». Aquesta és una de les conclusions que es desprenen d'un informe sobre les llistes d'espera quirúrgiques a l'Hospital de Manacor, elaborat per un equip d'auditors i que ha estat encomanat pel director gerent de l'Ibsalut, Juli Fuster, amb l'objectiu de rebatre les acusacions que feren els expedientats sobre la suposada manipulació de les llistes per part de la Fundació.

Així mateix, a través de la investigació, els inspectors han detectat altres «tipus d'irregularitats encaminades a la modificació o manipulació de les llistes d'espera oficials». Els resultats d'aquesta auditoria foren els que determinaren que els metges especialistes havien comès una falta greu i d'aquí que se'ls obrí un expedient sancionador que els suspenia de treball i sou durant tres mesos. Una sanció, emperò, que quedà en suspens a l'espera que demà dilluns se celebri l'acte de conciliació en el Tamib.

Sobre la comparació de la llista d'espera oficial, generada pel servei d'admissió dels canals oficials de l'Hospital, i la de traumatologia, l'informe de l'auditoria també posa de manifest que «en el llistat de traumatologia s'hi mantenen pacients o se reprogramen sense complir ni aplicar els criteris de la guia de gestió d'espera quirúrgica». En el document se cita un exemple en aquest sentit: «Se crida un pacient, el qual exposa un motiu familiar o laboral no justificat per anul·lar la intervenció o retardar-la i a aquest pacient, malgrat tot, se segueix mantenint en el llistat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris