nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Aquesta temporada ha arribat un 80 per cent menys de tords

La Conselleria de Medi Ambient atribueix la davallada a la climatologia

Enguany, els caçadors es queixen fort i amb raó. Resulta que aquesta temporada ha arribat entre un 80 i un 70 per cent de tords menys que l'any passat. En el cas de les cegues aquesta davallada encara ha estat molt més pronunciada, n'estan entrant un 90 per cent menys que la temporada anterior. Aquestes dades les han aportades els serveis tècnics de la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears. Aquests mateixos serveis atribueixen a la climatologia la davallada sense precedents que està experimentat l'arribada d'aus migratòries a les Illes Balears.

«La causa d'aquest descens la trobam en la climatologia. En el nord d'Europa no ha fet tant de fred com altres anys i això ha provocat que les aus retardassin la seva partida, també hi han influït els vents. Enguany, els vents no han estat tan favorables», asseguren des de Medi Ambient. Un dels altres factors que sens dubte han contribuït a disminuir l'entrada de tords a Mallorca és l'augment de la caça d'aquesta espècie a la Península. També perquè a França no han realitzat la verema. Així que els ocells hi han trobat més menjua i s'han estorbat més a partir. D'entrada, els tènincs descarten que aquestes poblacions d'aus es trobin en perill d'extinció. És més, els observadors d'aus tenen notícia que enguany les cegues han criat moltíssim a les zones del nord de Rússia i a Suïssa. Per això mateix, no s'expliquen com n'arriben tan poques.

De totes maneres la temporada encara no ha acabat, finalitza el darrer diumenge de gener. Les xifres exactes de tords que es cacen a Mallorca no les té la Conselleria de Medi Ambient, pel simple fet que els caçadors no acostumen a declarar el total de les peces agafades. La temporada passada, amb filat declararen que havien caçat 120.000 tords. Així que aquesta xifra, d'entrada, ja es pot doblar, apunten des de la Conselleria. Amb escopeta no es realitza cap seguiment. Però, estimen que en total es cacen a Mallorca uns 500.000 tords segurs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris