muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El cas Formentera es desenvoluparà de manera paral·lela a la campanya electoral

Monserrat haurà de realitzar les diligències fixades per la Sala Civil i Penal del TSJB

El cas Formentera ha fet la volta sencera pel jutjat d'instrucció d'Eivissa, el Tribunal Superior i el Tribunal Suprem i està quasi en el començament, després de més de tres anys de tràmits. La denúncia presentada per la COP durant les darreres eleccions autonòmiques sobre un cens que se sobredimensionà de manera artificial dos mesos abans dels comicis, lluny de resoldre's està més viu que mai i es desenvoluparà de manera paral·lela a la propera campanya electoral. Cadascun dels magistrats de la Sala Civil i Penal del TSJB ha mantingut les seves tesis inicials.

L'instructor, Antoni Monserrat, està convençut que no hi ha indicis de cap delicte i ha arxivat la causa dues vegades. Amb la mateixa contundència que Monserrat, el magistrat ponent, Antoni Capó, l'ha reviscolat en dues ocasions en estimar els recursos contra l'arxivament presentats per les acusacions popular i particular. Les decisions de Capó han estat assumides pel president de la Sala i del Tribunal Superior, Àngel Reigosa, a més de la resta de magistrats: Miquel Massot i Francesc Xavier Muñoz. En el primer acte de revocament, ordenà a Monserrat que realitzàs una exposició raonada i que l'elevàs al Tribunal Suprem per tal que la Sala Segona (penal) estudiàs la possible imputació de dos aforats: el ministre Jaume Matas i la diputada Rosa Estaràs.

Després de l'informe realitzat pel número dos de la Fiscalia General de l'Estat, José María Luzón, contrari a la implicació de Jaume Matas, el Tribunal Suprem considerà que «almenys per ara», no existien indicis per imputar el ministre de Medi Ambient. No obstant això, el TS no tancava les portes en assenyalar que si «apareguessin altres elements indiciaris raonablement suficients contra qualcun dels dos aforats, haurà d'enviar-se una nova exposició raonada per ser examinada per aquesta sala».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris