nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
12°

El PP aprova fer onejar la senyera a l'Ajuntament la Diada del dia 31

Rotger especifica que no es retiraran la resta de banderes oficials

El ple de l'Ajuntament d'Inca va aprovar ahir per unanimitat de tots els grups municipals una moció d'urgència presentada pel PSM per tal que la senyera catalana onegi a l'edifici consistorial el pròxim dia 31, «en lloc preferent», amb motiu de la Diada de Mallorca.

El grup municipal del PSM presentà ahir exactament la mateixa moció que l'any passat, la qual com ja va explicar Diari de Balears en la seva edició d'ahir, fou aprovada per l'equip de govern popular amb el batle Pere Rotger al capdavant. A pesar d'això, Rotger, president del PP de Mallorca, criticà la passada setmana la proposta anunciada pels nacionalistes de fer onejar el pròxim dia 31 a tots els ajuntaments la senyera i els acusà de perseguir «una societat catalanitzada».

El batle insistí ahir durant el ple que no recordava haver aprovat la moció durant l'any passat però remarcà que «si ho vaig fer així, en cap moment vaig donar instruccions que es retirassin la resta de banderes oficials de l'Ajuntament el dia 31 de desembre, tal i com sembla que va ocórrer». D'aquesta forma, Rotger es va mostrar dispost a acceptar la moció presentada pel PSM si s'especificava en ella amb una esmena que no es retirarien la resta de banderes oficials, com així es va fer finalment.

El batle popular explicà la posició del seu grup afirmant que «volem promocionar i defensar els símbols que ens representen, i ho fan tan la bandera espanyola com la del nostre estatut, encara que sembla que el PSM tan sols vol exposar la de les quatre barres». Efectivament, la moció presentada pel PSM d'Inca recollia exposar en lloc preferent «la senyera de les quatre barres».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris