algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

El preu de l'habitatge a Palma ha pujat més d'un 13'5% en sis anys

És la ciutat amb l'alça més important de l'Estat en el període

La ciutat de Palma va experimentar entre el 1995 i el 2001 un increment acumulat del preu de l'habitatge del 13'8%, per arribar a situar-se en una mitjana de 1.381 euros per metre quadrat a l'any 2001, la tretzena ciutat de més de 100.000 habitants més cara de tot l'Estat espanyol.

Les dades provenen d'un informe de la Caixa de Catalunya, que va ser donat a conèixer ahir i que assenyala que el creixement dels preus dels habitatges a Palma ha estat molt per damunt del 7'4% de mitjana estatal. La pujada de preus a Palma ha estat la més gran de tot l'Estat.

S'ha de destacar que el fet de ser la tretzena ciutat de l'Estat quant a preus es deu al fet que aquests estan calculats fent la mitjana entre el preu del metre quadrat d'habitatges de nova construcció i els habitatges a la venda de segona mà.

De totes maneres, s'ha d'assenyalar que el preu de les cases a Palma és una mitjana de 300 euros més car per metre quadrat que a l'Estat espanyol, on la mitjana s'ha situat en els 1.046 euros per metre (veure gràfic adjunt).

Les ciutats on els preus dels habitatges són més cars corresponen una vegada més a Sant Sebastià, amb més de 2.442 euros per metre quadrat, Barcelona (1919), Bilbao (1.869) i Madrid (1.854). Els llocs més barats per viure són Cartagena (696 euros per metre quadrat), Múrcia (696), Lugo (661), Badajoz (660), Jerez de la Frontera (622) i Algesires (605).

Els analistes de la Caixa de Catalunya també han assenyalat que la disparitat de preus entre les grans ciutats de l'estat és molt més gran que entre les diferents comunitats autònomes, amb la data que explica que comprar un pis a Sant Sebastià és quatre vegades més car que a Algesires. Per comunitats autònomes destaquen el País Basc i la Comunitat de Madrid amb totes les seves grans ciutats per damunt de la mitjana espanyola, mentre que a les grans ciutats d'Andalusia, Aragó, Castella-la Manxa i Galícia els preus estan per davall de la mitjana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris