muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
14°

El PSM suspèn llicències d'obres per frenar els pisos plurifamiliars

El termini de la suspensió serà d'un any i afecta el sòl rústic

Posar fre al perill urbanístic que suposa per Vilafranca la construcció massiva de blocs d'habitatges plurifamiliars és el principal objectiu de la suspensió de llicències d'obra que ara pretén aplicar l'equip de govern nacionalista de l'Ajuntament de Vilafranca.

D'aquesta manera, el PSM aprovarà avui en el ple una suspensió de la concessió de llicències d'obra en el termini d'un any que afectarà tant els projectes del centre urbà com del sòl rústic pel que es refereix a la construcció de noves edificacions. Les llicències de canvi d'ús respecte a les existents i que comportin l'existència de més d'un habitatge per solar també estan afectades per aquesta suspensió de llicències d'obres.

L'Ajuntament adoptarà aquesta mesura amb l'objectiu de realitzar la revisió de les normes subsidiàries evitant així «l'arribada d'especuladors que tenguin la intenció de construir blocs d'edificis», va explicar el portaveu de l'equip de govern, Jaume Català (PSM). No obstant això, l'edil nacionalista va voler deixar clar que es podran construir habitatges unifamiliars, i en cap cas aquest ajuntament «no atorgarà llicències per a l'edificació de plurifamiliars», afirmà Català.

La suspensió de llicències que adoptarà l'Ajuntament de Vilafranca representa una mesura urbanística encaminada a frenar la proliferació de blocs de pisos en aquest municipi del Pla, una pressió urbanística que suporten bona part dels pobles d'aquesta comarca.

D'altra banda, l'equip de govern també presentarà una moció demanant al Govern de Madrid que «garanteixi uns ingressos equivalents als recaptats fins ara per l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE), així com una clàusula d'actualització permanent».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris