algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

Sampol acusa Madrid d'agreujar la pujada dels preus amb l'euro

El vicepresident critica l'augment de tarifes aèries i de taxes portuàries

T.GARCIES. Palma.
El vicepresident del Govern balear, Pere Sampol, va responsabilitzar el Govern central d'agreujar amb la seva política la important pujada que han experimentat els preus al llarg de l'any. Sampol va destacar que «l'entrada en circulació de l'euro ha suposat un important increment dels preus per sobre del previst» i va reconèixer que la pujada s'ha notat sobretot en els articles més bàsics del consum diari. Així explicà que «articles que valien 100 pessetes s'han encarit fins a un euro amb un increment del 66%, que és realment brutal».

Tot i això, per Sampol, en la pujada de preus hi han intervingut també molts altres factors i en especial cità el Govern central. Com exemple posà el transport aeri i el de mercaderies, que creu que pateixen una inflació provocada per l'augment de la situació quasi de monopoli i per l'increment de les taxes portuàries.

El vicepresident sosté que és necessari que Madrid impulsi la declaració de servei públic dels vols per baixar els preus dels bitllets. A més, va recriminar a Madrid la situació de desavantatge que té l'economia illenca, ja que «si importar mercaderies ja ens resulta més car que altres llocs encara ho serà més si les gravam fiscalment». Per Sampol aquestes taxes no segueixen el criteri de convergència de la Unió Europea.

El president va criticar i qualificà d'absurd que «l'Estat hagi d'apel·lar a la bona voluntat dels empresaris perquè no pugin els preus quan aquests tenen l'obligació de cercar beneficis». Sampol manifestà que «la política de privatització de serveis públics del Govern ha estat un fracàs. L'únic que s'ha aconseguit és un servei més deficitari i augment dels preus».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris