algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

L'arquitectura turística, valorada i dignificada

Un total de 36 obres han estat seleccionades com les més emblemàtiques de les Illes en aquest estil


Un total de 36 edificis de les Balears han estat seleccionats com els més representatius d'una arquitectura que ja és típica de la nostra terra, la que és fruit del turisme. Les construccions fan part de l'exposició L'Arquitectura del So i del llibre que el Col·legi d'Arquitectes, amb suport de la Conselleria de Turisme, acaba d'editar amb el mateix títol. A més, comparteix aquest honor amb desenes d'edificis de Catalunya, el País Valencià, Múrcia, Andalusia i les Canàries, les zones on més empenta ha deixat el turisme de masses.

Dels 36 edificis seleccionats, 22 són a Mallorca, cinc a Eivissa, dos a Formentera i set a Menorca. Entre els de Mallorca, el bar Varadero, ses Voltes, l'hotel Victoria, l'estudi de Joan Miró i el Centre de Tecnificació Esportiva de Cala Nova són els que hi ha a Palma. Ara bé, la localitat que realment excel·leix quant a edificis seleccionats com a emblemàtics de l'Arquitectura del So és Calvià. Concretament, l'hotel Bendinat, els apartaments Roca Marina, l'Hotel de Mar, els apartaments Europalma, l'hotel Punta Negra, el passeig marítim de Palmanova i l'hotel Maricel són els edificis calvianers més representatius d'aquest estil arquitectònic.

Ja a la resta de l'Illa, els edificis més significatius dels escollits són l'hotel Formentor, Ciutat Blanca (Port d'Alcúdia) i la urbanització Costa dels Pins. A Menorca, Ciutadella comparteix amb Palma el segon lloc com a municipi amb més edificis representatius i a les Pitiüses destaca l'hotel Montesol, una de les construccions més admirades d'Eivissa.

Segons recull el llibre, «l'estudi pretén ser una primera aproximació al fet de la ciutat i de l'arquitectura turístiques a través de les intervencions sobre el territori; les infraestructures i els equipaments específics; els edificis i els complexos destinats a l'allotjament temporal i les urbanitzacions i els immobles residencials de propietat privada». A més, adverteix que «s'hi han inclòs aquelles actuacions que impliquen un determinat nivell de qualitat», però sense convertir el treball «en un catàleg de joieria». A més, «s'ha pretès que la mostra recollida sigui representativa de la manera que la societat ha entès l'oci i la residència turística».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris