algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

L'augment de la població obliga a ampliar i a modernitzar la depuradora

Un estudi elaborat per l'Ibasan avalua l'estat d'aquestes estacions de serveis del terme

68384

Felanitx ha patit un gran augment de població que fa que la depuradora quedi obsoleta.

L'augment de la població de Felanitx en els darrers anys ha fet necessari considerar l'ampliació i modernització de la depuradora, ja que ha quedat antiga i obsoleta per donar servei a tants d'habitants. Aquestes són les conclusions que es desprenen d'un informe elaborat per l Institut Balear de Sanejament (Ibasan), organisme de la Conselleria de Medi Ambient del Govern, on s'avalua en quin estat es troben les depuradores del terme municipal de Felanitx.

En aquest estudi que s'ha remès a l'Ajuntament es contempla la reforma integral de la depuradora amb la qual s'ampliarà i serà dotada de la més moderna tecnologia per al tractament d'aigües i la seva posterior depuració. La comissió balear de Medi Ambient, el passat mes d'octubre informà favorablement el projecte de remodelació i ampliació. Ara s'ha sol·licitat la declaració d'interès general al Consell de Mallorca i la concessió de la corresponent llicència d'obres. Un cop rebuda la llicència es notificarà a l'empresa adjudicatària que procedeixi a l'inici de les obres.

L'estudi contempla també que a la localitat de cas Concos des Cavaller es farà una depuradora nova. La redacció del projecte ja ha finalitzat i en breu serà remès al gabinet tècnic per a la seva supervisió. Una vegada sigui aprovat es podrà iniciar el corresponent expedient de contractació de les obres.

Fa uns anys es va construir tot el clavegueram de la localitat i ha estat molt difícil aconseguir un terrenys als afores del poble on construir la depuradora. Després de moltes negociacions finalment se'n comprà un. Així els veïns de cas Concos veuran complida una vella reivindicació i podran emprar les canonades del clavegueram instal·lades fa uns anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris