muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

El fiscal demana dos anys de presó per a l'home que destrossà el Crist de la Sang

L'acusa de la destrucció de dues peces religioses de valor històric als Caputxins

87468

El jove va dir que el seu desig era ingressar en un hospital.


La Fiscalia de Palma reclama una condemna de dos anys de presó, més una pena de multa, per a José María S.A., el jove que el dia 19 destrossà el Sant Crist de la Sang. Aquesta petició de condemna no es reclama per la destrucció d'aquesta venerada imatge, sinó per de dues peces religioses de l'església del convent dels Caputxins, a Palma.

Aquest incident protagonitzat per aquest individu, que en aquests moments roman a la presó, es va produir el matí del dia 12 d'abril d'enguany i hi ha la circumstància que el mes passat José María S.A. havia de ser jutjat per aquests fets, però la vista s'hagué d'ajornar perquè no pogueren localitzar l'acusat. Estava ingressat a la unitat de psiquiatria de l'hospital de Son Llàtzer, ja que segons pareix les seves facultats mentals estan alterades.

Aquell matí l'acusat, el qual sembla que té una especial obsessió per atemptar contra les imatges religioses, va entrar al convent esmentat. Va tirar per terra una imatge de Jesucrist i una altra de sant Francesc, a pesar del fet que el rector de l'església ho intentàs evitar, si bé no pogué fer res davant de l'actitud persistent de l'individu.

Segons s'assenyala en l'escrit d'acusació que ha elaborat la Fiscalia, la qual imputa al detingut un delicte contra el patrimoni històric -les dues figures religioses destrossades pertanyen als segles XVI o XVII-, si bé no se n'especifica el responsable en el relat dels fets. Ambdues s'han valorat en 2.104 euros. El fiscal reclama per aquest delicte dos anys de presó, però també demana la posada en llibertat de José María S.A., que ingressà a la presó una vegada detingut després de causar danys a les dues figures.

Totes les proves que s'han recollit fins ara indiquen que l'acusat té les seves facultats mentals una mica minvades. N'és una mostra el fet que el dia que declarà al jutjat per les destrosses al convent dels Caputxins va dir que ja estava fart del sistema social i que no volia cap altra oportunitat. També assenyalà que la seva intenció «era fer el bé, però que no l'hi deixaven fer».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris