nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

L'Ajuntament obrirà a principis de l'any que ve el museu de Sant Antoni

El nou espai estarà ubicat al recinte on abans es trobava l'antiga estació de tren

89478

Un equip de disseny s'encarrega de la remodelació de l'antiga estació del tren.

T.J.ESCANELLAS.Sa Pobla.
L'Ajuntament de sa Pobla preveu per a principis del proper any 2003 un museu dedicat íntegrament a les figures de Sant Antoni i el Dimoni, representatives de les tradicionals festes de la localitat. El nou espai museístic estarà ubicat a l'antiga estació del tren, que en l'actualitat no tenia cap funció.

El nou museu ja està bastant avançat, ja que l'exterior quedarà tal com està i només es retocarà l'interior, on un equip de disseny està treballant per tenir-lo llest a principis de l'any que ve. Aquest espai serà totalment interactiu, ja que disposarà de distints panells explicatius, diversos espais audiovisuals, en contínua reproducció i fins i tot d'una mediateca on es podran sentir les cançons tradicionals de la festa.

Tot i així, no mancaran els elements primordials de la festa com són els caparrots i les robes que es vesteixen durant la festa que s'ubicaran a una passarel·la central on la gent podrà visitar-los sempre que no sigui durant les festes, ja que aquests vestits s'empren cada any.

Pel que fa al disseny, serà en paraules dels propis dissenyadors molt modern, ja que el que es pretén és que la gent que véngui en qualsevol moment de l'any pugui entendre el significat de la festivitat i sobretot dels personatges implicats, que encara hi ha molts mallorquins que no entén.

L'inconvenient principal per l'elecció del moment de l'obertura és que no es preveu que estigui llest abans de la festivitat de Sant Antoni, i si es pogués obrir durant les festes, tots els vestits estarien en ús i per tant l'atracció central del museu no hi estaria present. Per aquesta raó el dia no està encara massa clar, però la decisió es farà pública en breu.

Per a la supervisió del disseny de l'interior, s'ha comptat amb un interiorista i un escenògraf, a més de la resta de gent encarregada de l'administració i del preparatiu del material informatiu. L'equip de disseny incidí en tot moment que allò que se cerca principalment és la interactivitat d'un espai museístic, que és el que manca habitualment, en les seves paraules «que la gent pugui venir el setembre i entendre perfectament que és el que es fa al poble durant les festes de Sant Antoni, per què es fan les festes de Sant Antoni i sobretot qui eren tant Sant Antoni com el Dimoni».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris