nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Pere Rotger aprovà a Inca una proposta similar a la del PSM per fer onejar la senyera en la Diada

L'Ajuntament popular es comprometia a col·locar la bandera de les quatre barres en un lloc preferent

JOAQUIM TORRES. Palma.
El president del PP de Mallorca i batle d'Inca, Pere Rotger, que en el sopar de Nadal dels populars va acusar el PSM de perseguir «una societat catalanitzada», va aprovar ara fa un any una moció al seu municipi en la qual es comprometia a fer onejar la bandera catalana en un lloc preferent del consistori durant la celebració de la Diada de Mallorca, el 31 de desembre.

Precisament Rotger va criticar dissabte passat els nacionalistes per proposar que durant aquesta festa els ajuntaments de les Illes fessin onejar en solitari la «senyera del país», és a dir, l'estatutària. En aquell sopar de Nadal, el líder popular va considerar «increïble» que «ens vulguin posar la bandera catalana». Davant 1.400 militants del seu partit, Rotger va defensar el mallorquí, els signes d'identitat propis i una societat bilingüe. Aquesta va ser una de les intervencions més ovacionades de la nit.

Les manifestacions del batle d'Inca contrasten amb la moció que el seu Ajuntament va aprovar en ple ara fa un any. El Consistori, que governa el Partit Popular amb majoria absoluta, va tirar endavant el desembre de l'any passat una moció en la qual es comprometia a fer «onejar, en un lloc preferent, la senyera de les quatre barres», és a dir, la catalana.

En el mateix acord, proposat pel PSM en nom de la Comissió 31 de desembre, l'Ajuntament també s'avenia a fer «una crida pública a la ciutadania perquè pengi als balcons i finestres de ca seva la senyera de les quatre barres». Fins i tot havia de distribuir banderes catalanes en funció de les seves possibilitats.

Finalment, segons la moció aprovada l'any passat, la Sala instaria la participació de la ciutadania en els diversos actes organitzats per institucions i entitats diverses, fent una especial menció als que es realitzassin a Inca. La proposta aprovada té moltes similituds amb la presentada darrerament pels nacionalistes del PSM amb vista a la celebració de la Diada de Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris