algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

A les Balears hi ha onze nuclis deshabitats i vuit de 4 habitants

A les Illes Baleares hi ha onze pobles deshabitats i altres vuit en els quals només viuen entre un i quatre residents, segons una recopilació de dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) realitzada pel portal d'Internet «Toprural». La major part d'aquests nuclis de població pertanyen a les Pitiüses i a Menorca. La Comunitat de Galícia acapara més de la meitat de nuclis de població deshabitats que hi ha a Espanya o d'aquells que expliquen amb menys de quatre habitants, en reunir-ne 3.977 d'un total de 7.644.

A Galícia el segueixen en nombre de nuclis deshabitats o amb menys de 4 habitants la Comunitat d'Astúries, amb 1.373; Castella i Lleó amb 548; i Catalunya amb 426. La recopilació fa referència a «entitats de població», àrees habitables diferenciades i amb denominació pròpia, i «nuclis de població que tenguin almenys deu cases en la terminologia de l'INE i que inclouen llogarets, llocs i petits pobles».

Quant a nombre d'entitats i nuclis deshabitats amb cap habitant se situa també al capdavant Galícia, amb un total de 1.066 nuclis, seguida d'Astúries amb 543; Castella i Lleó amb 258; i finalment Catalunya amb un total de fins a 228.

Al contrari, les comunitats autònomes que compten amb menys nuclis deshabitats, aquestes són Cantàbria amb tres, La Rioja amb onze, País Basc amb desset i Extremadura amb trenta-tres. Respecte a les autonomies que compten amb nuclis en què resideixen entre una i quatre persones, Galícia torna a ocupar el primer lloc.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris