cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

Govern i Ajuntament d'Alcúdia signen un conveni per recuperar Maristany

En la compra de les finques públiques de la zona, el Govern invertirà un milió i mig d'euros

101248

La sala de plens de l'Ajuntament d'Alcúdia va acollir la firma del conveni.

TONI ESCANELLAS. Alcúdia.
La zona humida de Maristany passarà aviat a ser completament pública quan el Govern balear, a través dels ingressos de l'ecotaxa, compri totes les finques que la integren. El Govern balear i l'Ajuntament d'Alcúdia firmaren un conveni per dur a terme la recuperació ambiental de la zona humida de Maristany, per a la primera fase de la qual es preveu una inversió aproximada d'un milió i mig d'euros (250 milions de pessetes).

Situat prop de la platja d'Alcúdia, Maristany és un parc que, durant els darrers anys, ha patit un gran impacte ambiental com a resultat de les pressions de l'entorn urbà. Es tracta d'una zona formada per una llacuna i per maresma, amb una superfície de devers 25 hectàrees i que s'ha vist afectada per l'abocament constant de residus.

Per possibilitar-ne la recuperació, el Govern de les Illes Balears durà a terme un seguit de tasques finançades amb fons recaptats a través de l'ecotaxa. Els objectius d'aquesta intervenció són, principalment, recuperar la zona humida degradada, eliminar-ne els impactes negatius i potenciar l'ús públic de l'espai.

Amb la firma d'aquest conveni es dóna per iniciada la primera fase del projecte, que consistirà en l'adquisició de diverses parcel·les actualment de propietat privada. Segons paraules del batle d'Alcúdia, Antoni Alemany, «s'intentarà arribar a un acord amb tots i cada un dels propietaris, per evitar haver de recórrer a l'expropiació».

Les tasques s'executaran en la segona fase són la conservació de les terres de conreu, l'eliminació del cablatge elèctric i l'habilitació d'un carril per a bicicletes i vianants paral·lel al vial C-712 Alcúdia-Can Picafort. Finalment, es posaran observatoris camuflats.

El primer edil d'Alcúdia va insistir en el repartiment de responsabilitats, atorgant la projecció i el finançament al Govern i la gestió a l'Ajuntament: «Allò que es pretén és sobretot reduir l'impacte ambiental i promocionar l'ecoturisme a la zona». Així mateix, va comentar que «amb les actuacions en marxa esperam que l'any vinent es pugui inaugurar la zona humida totalment recuperada». Actualment el Govern està realitzant l'estudi previ a la conclusió del projecte. Per aquest motiu, s'espera que aviat es publiqui el pla definitiu, la redacció del qual s'acabarà després de les festes de Nadal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris