algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

La UIB preveu una pèrdua d'alumnes del 24 per cent per a l'any 2016

El pressupost aprovat per a l'any vinent és de 66,37 milions

La Universitat balear preveu un descens d'alumnes pròxim al 15% amb vista a l'any 2006 i del 24% en arribar al 2011, per recuperar a partir d'aquell moment entre el 2016 i el 2021, població, «encara que només s'arribarà a nivells molt inferiors als actuals». Aquesta és una de les reflexions que inclou el pressupost de la UIB per a l'any vinent.

Segons s'explica, si bé les projeccions demogràfiques de les Balears per als pròxims quinze anys fluctuen segons un increment d'entre el 8'5 i el 38%, «aquest nou contingent humà tindrà una característica decisiva per a l'educació superior: la reducció, de manera important, del nombre de persones residents a les Balears que tenguin edat de cursar estudis universitaris». Si bé, s'afegeix, hi ha actualment unes tendències socials que permeten dimensionar els efectes d'aquesta davallada, i són la demanda d'estudis universitaris i la intensificació d'aquesta.

Al marge d'aquestes consideracions, el pressupost de la UIB per al 2003 és de 66,37 milions d'euros, un 0'7% més que el d'enguany. El pressupost presenta dues novetats normatives importants, com són la inclusió d'unes normes d'execució pressupostària i, com a conseqüència de l'aplicació de la LOU, un annex en què es detallen les tarifes i els preus públics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris