algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Antich manté que el servei públic per als vols és «irrenunciable»

El Govern enviarà el gener la proposta de trajectes i capacitat a Madrid

T. GARCIES. Palma.
El Govern balear lliurarà el pròxim mes de gener la proposta definitiva per a la declaració de servei públic per als vols interinsulars al Ministeri de Foment. En aquests moments el Govern recull les al·legacions que han realitzat les diferents entitats a les quals s'ha mostrat l'estudi tècnic, com ara el Consell Econòmic i Social o les meses del transport de Menorca i de les Pitiüses.

El president de l'Executiu autonòmic, Francesc Antich, va explicar ahir durant la tradicional recepció de Nadal amb els periodistes que espera que, tan bon punt s'haurà lliurat a Madrid l'estudi, es convocarà la comissió mitxa de transport, ja que el Partit Popular s'hi va comprometre quan formulà un pacte d'Estat pel transport.

De la mateixa manera, el mandatari va reiterar que en aquesta comissió s'ha de tractar de manera urgent l'increment dels descomptes per a residents perquè passin del 33 al 50%. Precisament, el president va convidar el PP a «demostrar un canvi d'actitud respecte dels darrers mesos, per tal que unifiquin criteris i pensin en les Illes Balears i no en els seus interessos partidistes».

D'aquesta manera, el president recordà que el PP, en la mesa de transport de Menorca, va mostrar el seu suport a la proposta del Govern. Antich va qualificar d'«irrenunciable per al Govern» la declaració de servei públic i expressà que aquesta solució no implica directament una situació de monopoli, sinó que és compatible amb un acord amb diferents companyies aèries.

De fet, va exposar que després de la declaració de servei públic es contactarà primer amb diferents companyies per veure si és possible cap acord negociat. Només si no es produís aquesta entesa es convocaria un concurs públic perquè un operador dugués a terme aquest servei. Antich va llevar importància a la qüestió de realitzar els vols interinsulars amb aparells turbohèlixs o amb reactors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris