bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Les companyies d'assegurances volen aclarir com fou l'accident d'avioneta

No es descarta que el pilot volgués tornar a Son Bonet obligat pel mal temps

58058

Fou localitzat el velocímetre de l'aparell, que indica que la nau volava a 200 milles per hora.


Dos tècnics de dues companyies d'assegurances, que tenien contractades sengles pòlisses amb l'avioneta que dijous es va estavellar en una muntanya d'Orient i que va ocasionar la mort dels seus tres ocupants, es van desplaçar ahir al lloc dels fets per inspeccionar la zona i les restes de l'aparell. D'aquests dos tècnics, un era alemany i l'altre anglès. Aquestes dues persones van anar caminant fins a sa Mola de Son Terrassa, acompanyades per un policia local de Bunyola. Els especialistes realitzaran un informe tècnic sobre l'ocorregut, però les primeres conclusions apunten que l'accident aeri va ser degut o bé a un error del pilot, o a les difícils condicions meteorològiques.

L'aparell, un Piper Arrow Malibú, el pilotava Enrique Soria Miranda, que hi anava acompanyat pels germans Javier i Emilio García Bayona. Tots tres eren empresaris de Catalunya i van sortir el matí de dijous de l'aeròdrom de Son Bonet en direcció a Sabadell. Els tècnics no s'expliquen el motiu pel qual l'accident va tenir lloc en aquesta zona muntanyosa d'Orient, perquè no és un indret pel qual habitualment se sobrevola per dirigir-se cap a Catalunya.

Els inspectors d'assegurances, entre diverses conclusions, van apuntar la possibilitat que el pilot decidís tornar de nou cap a Son Bonet perquè es va adonar del perill que suposava volar en aquestes condicions meteorològiques adverses i que per això va girar per Orient. A la zona s'ha recuperat el velocímetre de l'aparell, que indica que volava a 200 milles, que són uns 360 quilòmetres per hora. L'avioneta esclatà tot just estavellar-se a 6 metres del cim.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris