algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Els propietaris de l'Albufera volen que el Govern compri les terres

De les 400 hectàrees del parc, només un 1 per cent és productiva

L'associació de propietaris de les finques de l'Albufera demanen al Govern que compri els terrenys emmarcats al parc natural, donada la seva escassa productivitat. El Govern balear els va proposar un pla d'ajudes per a l'explotació agrícola de les terres, encara que els propietaris van considerar que aquest pla del Govern no s'ajusta a les condicions que presenten les finques. Els propietaris, van explicar que les finques, algunes de les quals estan abandonades des de fa més de 35 anys, no són productives, i per això la seva resposta fou que el Govern realitzi un pla per comprar una finca cada any.

Segons els propietaris, molt pocs d'ells podrian acollir-se a aquests ajuts, ja que de les aproximadament 400 hectàrees només un 1% del terreny és productiu. Els propietaris no estan d'acord amb la proposta del Govern, ja que realitzar millores als terrenys, totalment improductius, seriosa, «segons ells una pèrdua de temps i diners», comentaven, sols per plantar canya, es necessiten uns 20.434 euros (3.400.000 pessetes)» i a més les aus del parc ho destrossen tot, aquests terrenys tan sols serveixen perquè pasturin les vaques». Les finques de titularitat privada de s'Albufera són unes trenta, les superfícies de les quals oscil·len entre vint i trenta quarteradas i encara que el Govern no s'ha proposat encara la possibilitat de compra, l'operació a dur a terme suposaria un esforç econòmic molt alt.

D'altra banda, els propietaris, des de la declaració de s'Albufera com a parc natural i centre d'estudi ornitològic, han perdut sobre les seves finques qualsevol dret d'especulació i construcció, i per això l'anterior president de l'associació de veïns, Gori Noceras, manifestà que «el millor que es pot fer és vendre"les al Govern, ja que les possibilitats de qualsevol operació no agricola són nul·les, i, pràcticament, les agrícoles també».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris