nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Montse Ferrer: «El meu objectiu és crear un equip de professionals dels menors»

La nova directora de Menors del Consell

La comprensió cap als menors i fer el possible perquè el seu entorn sigui positiu, són els elements més importants per crear les millors bases de la societat. No obstant això, el món dels menors, ha estat fins el moment, un dels aspectes que havien requerit una menor atenció per part dels polítics. Actualment, s'està prenent consciència d'això i es preparen els fonaments per eliminar els problemes que se'n deriven d'aquest sector de la societat. Montse Ferrer, comenta a Diari de Balears, els objectius i prioritats que s'ha marcat sobre aquest tema.

"Quina serà la seva funció com a directora insular de Menors en el Consell de Mallorca? "La meva tasca està relacionada amb tot allò que envolta la problemàtica del menor, des d'adopcions de nins en edats compreses entre 0 i 18 anys, pisos tutelats, programes de prevenció en adolescents, famílies cangur, entre d'altres. Per mi, existeixen dues parts diferenciades: la que pertany a la infància i la dels adolescents, que s'han de tractar de forma distinta.

"Té alguna experiència sobre la problemàtica del menor? "Fa uns 10 anys, vaig tenir cura d'un nadó procedent de la Llar de Menors de Manacor, que és un lloc on s'acullen nins amb problemes familiars. Després vaig col·laborar amb els programes de rehabilitació de drogoaddictes i d'inserció laboral de joves que estaven en es Refugi a càrrec de Jaume Santandreu. Aquesta experiència em va servir per comprendre molts d'aspectes i entendre que els maltractaments a menors no és un tema tan llunyà sinó que ho tenim ben a prop, de fet està entre nosaltres i no podem tancar els ulls a aquesta realitat. És necessari afrontar aquesta problemàtica per donar-li una solució.

"El nucli costaner de Portocristo ha estat notícia els darrers dies, per una sèrie d'actes vandàlics protagonitzats per menors. Ara s'està parlant de crear una escola de pares per educar-los. Quina és la seva opinió al respecte? "Els actes vandàlics poden ser la resposta a un rebuig cap a la societat, perquè ha estat aquesta la primera que ha donat l'esquena a aquests al·lots. Moltes vegades, els menors protagonitzen aquest tipus d'actes, perquè desitgen donar un cop d'atenció. La nostra obligació és, abans de declarar"los delinqüents, investigar el perquè han actuat de forma violenta. Estic convençuda que l'educació parteix dels pares i si aquests són violents, els seus fills també ho seran. Per tant, pot ser molt positiu crear una escola de pares.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris