algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

El centre de salut ha atès d'urgències una mitjana diària de 150 nins per grip

Les dues darreres setmanes s'han incrementat els ingressos a l'hospital dels menors

El centre de salut de Manacor ha atès per urgències, les dues darreres setmanes, una mitjana diària de 150 nins d'entre 3 i 14 anys per un virus o una passa de grip. Aquestes dades foren facilitades des del PAC de Manacor, on hi ha actualment tres pediatres en servei. A més d'aquesta alarmant xifra, s'hi han d'afegir les visites o consultes habituals que normalment atenen els metges i que són una mitjana de 20 i 30 nins. Dolors Juan, una de les pediatres del centre de salut, comentava que «aquestes dues darreres setmanes quasi cada dia hem tingut una mitjana de 150 nins. I fins i tot alguns dies n'hi ha hagut més. Es podria tractar d'una passa de grip que ha afectat Manacor que no ha arribat als grans, sinó només als més petits. Des de Sanitat ens han dit que es tracta d'un cep de virus B que és contagios. Per això es recomana als pares que no duguin els nins a escola».

De fet aquesta mateixa setmana han estat moltes les baixes infantils als col·legis i sobretot els nins d'entre 10 i 14 anys són els que més han patit. Els professors han aconsellat també als alumnes que si tenen una mica de febre es quedin a casa seva. També hi ha hagut guarderies que quasi quasi han estat buides, Els símptomes més freqüents són molt de mal de coll, febre molt alta, constipat i moquet. «Als nins no se'ls pot vacunar. Ja els posam massa vacunes. Només en el cas que siguin asmàtics se'ls posa la vacuna. Nosaltres els donam algun tipus de medicament i els intentam sobretot llevar el moquet, que és el que més els molesta».

D'aquesta passa de grip, com tots els virus, no se'n pot conèixer la procedència. I si bé cada any per aquestes dates és habitual que hi hagi aquesta mena de malalties, aquest ha estat un any excepcional en aquest sentit. Si bé és impossible realitzar una previsió de quan es podria aturar, la doctora Juan comentava que «és molt difícil, però ara que comencen les festes de Nadal i els al·lots no van a escola serà més fàcil que es puguin curar». Aquesta passa dura normalment entre 5 i 7 dies. «Intentam que duri tan poc com sigui possible», explicava Dolors Juan.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris