algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Més de trenta persones acollides a Zaqueo passaran les festes de Nadal als carrers de Palma

Els socialistes de Palma continuen reclamant un pla integral d'atenció a la marginació severa

Més de trenta persones que dormien habitualment al centre d'acollida de Zaqueo passaran el Nadal al carrer. Els circuits habituals per a la marginació varen acollir en primera instància els usuaris d'aquest centre situat a la plaça de la Quartera, però després dels primers dies, ja s'han estat acabant per a molts els terminis d'acollida. El regidor Antoni Nadal va explicar en la sessió plenària del passat divendres, que hi ha places suficients per acollir totes aquestes persones, però la realitat és que molts dels acollits han tornat als carrers.

Aquesta situació ha tornat a reobrir el debat sobre la necessitat de centres que no exigeixin cap condició per ser"hi acollits, que era el que oferia el centre Zaqueo. «Nosaltres treballàvem amb les persones que ningú no volia atendre, els marginats entre els marginats», ha explicat nombroses vegades el president de Zaqueo, Josep Bauzà. El cert és que més de trenta persones passaran el proper Nadal dormint als carrers de la ciutat, juntament amb moltes d'altres que no estaven acollides a Zaqueo, però que també estan als carrers.

De fet, en els darrers temps s'ha produït un increment molt notable de la marginació extrema a la ciutat de Palma, en molts de casos provocada per la immigració. La manca de feina en molts de sectors ha acabat abocant al carrer aquestes persones. Aquest fet motivà divendres passat que el regidor Francesc Mellado, del partit socialista, tornàs a reclamar una vegada més que es posi en marxa un pla integral d'atenció a la marginació severa. Nadal es va comprometre a convocar una reunió extraordinària dels Afers Socials de l'Ajuntament de Palma per tal de tractar tots aquests temes de forma extensa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris