algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

El pilot de l'avioneta sinistrada féu una maniobra no habitual en enlairar-se

L'aeronau pogué entrar en una zona de trànsit restringit de Son Sant Joan

Alguns pilots de l'aeròdrom de Son Bonet van explicar ahir que l'avioneta que es va estavellar dijous al matí a sa Mola de Son Terrassa, a Orient, va realitzar una «maniobra poc habitual després d'enlairar-se». L'avioneta Piper Malibu, pilotada per Enrique Soria Miranda i en la qual anaven els germans Javier i Emilio García Bayona, virà cap la dreta després d'enlairar-se «quan allò normal hagués estat continuar recte per anar per la zona d'Alcúdia o, sinó, girar cap l'esquerra per anar per Andratx». L'aeronau s'estavellà a sa Mola de Son Terrassa a les 11.58 hores després d'enlairar-se minuts abans de Marratxí amb destinació a Sabadell. Els tres empresaris catalans van morir en l'acte.

Juan Esteban Linares és el cap de la torre de control de l'aeròdrom de Sabadell i coneixia als morts. Aquests dos darrers dies estigué a l'Illa per «intentar agilitar el trasllat dels cossos a Barcelona per poder enterrar-los allà i fer-los el funeral», i també «intentar saber una mica el que havia passat», afegí. Juan Esteban Linares manifestà que «crec que l'accident s'ha produït per un error humà, no crec que hagi estat tècnic perquè l'avioneta era nova, la va comprar Enrique fa mig any als Estats Units. De moment esperarem a veure els resultats de la investigació que realitza la comissió d'Aviació Civil».

El normal després d'enlairar-se de la pista que estava oberta el dijous en Son Bonet hagués estat seguir recte cap Santa Maria, Inca, Alcúdia i ja anar en direcció cap Sabadell; o bé girar cap l'esquerra, anar cap Andratx i cap Barcelona. Els pilots consultats van assenyalar que l'avioneta va girar cap la dreta i possiblement va entrar a la zona de trànsit restringit de Son Sant Joan, on tenen prohibit volar les avionetes sense prèvia autorització. Per aquest motiu, és possible que hagués de canviar el rumb, van comentar alguns dels pilots. Això no obstant es desconeixen els motius pels quals es dirigí cap la serra de Tramuntana, on s'estavellà. La investigació encara trigarà diverses setmanes a completar-se.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris