algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

La central Prilac de Porreres absorbeix Can Ballester per salvar el sector cabrum

La societat comercialitza formatge de cabra

La central làctia Prilac ubicada a Porreres ha absorbit la fàbrica Can Ballester de Cas Concos amb l'objectiu de salvar el sector cabrum de Mallorca. La factoria del nucli urbà de Felanitx era l'única de Mallorca que es dedicava a la fabricació de formatge de cabra i, per tant, l'únic lloc, on les set explotacions de cabres que queden a Mallorca podien vendre la llet.

Després de prop de 25 anys d'existència, Can Ballester va tancar i Prilac l'absorbí -es quedarà amb la marca i algunes màquines- i comprarà la llet de cabra de les citades explotacions. Actualment, Prilac ja comercialitza a distints mercats formatges de 1.300 grams però que encara no es fabriquen a Porreres.

El president de l'Associació de Cabrum de Mallorca, Nicolau Vicens, expressà la seva satisfacció per la iniciativa de Prilac perquè després del tancament de Can Ballester hauríem d'haver tirat les cabres al carrer o dur-les a l'escorxador» i, com a exemple, exposà el cas de un ramader que fa un mes tenia 100 cabres que «no munyia» i després de la iniciativa de Prilac en té 300 exemplars.

La societat Prilac integrada per Lleters de Mallorca, el Grup Fontanet i la Conselleria d'Agricultura a través de Semilla, afegeix el formatge de cabra al iogurt i la quallada que, comercialitzarà d'aquí a poc temps. La central de Porreres serà inaugurada a principis de l'any que ve.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris