algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Creix un 10 per cent el nombre de balears que poden estalviar

També són dels que més despesa fan de l'Estat

EFE. palma.
El nombre de famílies que poden estalviar ha crescut un 10 per cent a Balears en el transcurs del darrer any i això tenint en compte que les Illes són una de les CA amb major despesa realitzada per habitant. Així mateix, els balears es troben entre els que més gasten amb els bascos, navarresos i madrilenys, amb poc més de 2.000 euros per persona i trimestre, per sobre de la mitjana estatal de 1.746 euros.

Per contra, el nombre de famílies que han vist reduïda la seva capacitat d'estalviar a tot l'Estat es va incrementar el darrer any en onze de les disset comunitats autònomes, en especial a Múrcia, Aragó i la Comunitat Valenciana. Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), el percentatge de llars que varen poder dedicar alguns doblers a l'estalvi a l'Estat es va situar en el tercer trimestre del 2002 en el 36'7 per cent i es va reduir un 1'9 respecte al mateix període de l'any anterior.

Les comunitats que actualment compten amb major proporció de famílies que poden dedicar part dels seus ingressos al estalvi són La Rioja, amb un 49'5 per cent, el País Basc, amb un 47'4 i Catalunya, amb un 46'4 per cent, a més de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, amb un 49'8 per cent. En canvi, en comunitats com Madrid, ni tan sols una de cada cinc famílies pot dedicar una part dels seus ingressos a estalviar (un 18'7 per cent), i a Canàries pot fer-ho un 21'8 per cent.

Respecte a l'evolució del percentatge de famílies amb capacitat d'estalvi, aquestes han disminuït més a Múrcia (més d'un 10 per cent), Aragó, i la Comunitat Valenciana. A la resta de les regions el percentatge de famílies que poden estalviar ha crescut encara que de forma més aviat escassa, excepte a Balears que, com s'ha esmentat, s'ha incrementat la capacitat d'estalvi en un 10 per cent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris