muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Només cinquanta dels 700 carrers de Palma estan dedicats a dones

12 d'aquestes dones protagonitzen el Calendari 2003 de l'IBD


«A Palma hi ha uns set-cents carrers i només una cinquantena tenen nom de dona» són paraules de Francesca Mas, directora de l'Institut Balear de la Dona, en la presentació del Calendari i Quaderns de Dona de l'any 2003, ahir dematí.

Amb aquesta dada, el curs de cinquè de primària del CP Son OLiva va iniciar fa uns mesos una recerca de dades sobre les dones, a les quals s'ha dedicat un carrer. Amb l'ajuda de les professores Margalida Bascana i Bel Peñarrubia els nins cercaren amb il·lusió tota la informació possible. «El procés va ser lent i dificultós cada setmana fèiem dues biografies fins arribar a completar la cinquantena» va explicar Bascana. Però els nins no estaren sols, «els pares han estat partíceps i han ajudat molt» va afegir.

Per a Francesca Mas, directora de l'Institut Balear de la Dona, el motiu principal d'aquesta recerca: «és difondre la idea que hi ha desigualtat i els nins la poden conèixer de primera mà». A més, Mas va ressaltar que els nins aprofitaran el quadern per escriure, «l'experiència és un poc didàctica per a ells».

D'altra banda, la professora i historiadora Bel Peñarrubia va explicar la doble finalitat amb què van plantejar-se aquesta recerca. Primer, cal establir dos grups: les que es mereixen tenir un carrer dedicat per la seva tasca professional i les que «omplen». En segon terme, s'ha de fer una llista de dones desconegudes que «per la seva rellevància pensam que es mereixen un carrer» va dir Peñarrubia. Amb aquest llistat, la historiadora va explicar que sol·licitaran a l'Ajuntament de Palma que el tengui en compte en un futur. Els criteris d'elecció van respondre «que fossin de totes les Illes, de diferents èpoques, ideologies i professions».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris