algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

L'assumpció de transferències endarrereix la normalització lingüística a Salut i a Treball

La Comissió Interdepartamental confirma l'avenç del català com a llengua de l'administració

L'assumpció de noves competències per part de les conselleries de Salut i de Treball endarrereix el procés de normalització lingüística en aquestes àrees del Govern. Aquesta és una de les conclusions a les quals arribà ahir la Comissió Interdepartamental de Política Lingüística, que es reuní al Consolat de la Mar per avaluar i fer un seguiment del procés de normalització lingüística dins l'administració autonòmica.

El director general de Política Lingüística, Joan Melià, es va mostrar satisfet per l'avenç que en els darrers anys s'ha produït en la normalització lingüística de les diverses conselleries i va afirmar que «la llengua catalana s'està convertint cada vegada més en la llengua pròpia dins l'Administració i agafa el protagonisme que li correspon».

Amb tot, Melià va assegurar que és en «les àrees de Govern que han estat transferides darrerament on encara està més endarrerit el procés de normalització i per tant és allà on cal dedicar més esforços». Aquestes àrees pertanyen a les conselleries de Salut i de Treball i el seu retard en el procés normalitzador afecta sobretot documents de circulació interna.

El director general va apuntar que en aquest procés de normalització es dóna preferència als documents que tenen una transcendència pública i, per tant, «determinats informes de tipus tècnic, ja siguin jurídics o d'obres, entre altres, són els que van més a poc a poc».

El president del Govern, Francesc Antich, va presidir ahir la reunió de la Comissió Interdepartamental, a la qual també assistí el conseller d'Educació i Cultura, Damià Pons, i el d'Interior, Joan Costa, com també els secretaris generals tècnics de la resta de conselleries.

Publicitat 

Joan Melià va posar la publicitat institucional com a exemple de feina ben feta en matèria de normalització lingüística. Quan és controlada pel Govern la presència del català ronda el 100%.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris