muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

Tres empresaris catalans moren en estavellar-se la seva avioneta a Orient

L'aparell acabava d'enlairar-se de Son Bonet amb mal temps

104562

J.J./LL.P. Palma.
Enrique Soria Miranda, de 49 anys, i els germans Francisco Javier i Emilio García Bayona, de 32 i 40, tots ells empresaris catalans, moriren ahir en estavellar-se l'avioneta en la que es dirigien a Sabadell contra una muntanya d'Orient, a Bunyola. Les condicions meteorològiques adverses, amb núvols baixos, pluja i boira, sembla ser que fou la causa del desastre.

L'avioneta Pipper Malibú Meridiam, amb matrícula dels EUA}, s'enlairà de l'aeròdrom de Son Bonet, a Marratxí, poc després de les onze del matí. L'aparell era pilotat per Enrique Soria i els seus cunyats, els germans García Bayona, es dirigien amb ell a l'aeroport de Sabadell. Sobre les 11.57 hores, l'aparell sobrevolà les finques de Solleric i Comasema i de sobte es trobà de front amb un turó que no pogué remuntar, en sa Mola de Son Terrassa. La col·lisió fou brutal i l'aeronau quedà embolicada en flames, a uns 400 metres d'alçària. Caçadors i veïns de la zona escoltaren un terrabastall i poc després veieren elevar-se una columna de fum. Des de la carretera d'Alaró a Orient encara eren visibles, a les 12.20 hores, les flames al cim, que a poc a poc s'anaren extingint.

El dispositiu d'emergència, coordinat per la Guàrdia Civil, es posà en marcha d'immediat i un helicòpter del Cos i altre del SAR acudiren al paratge del sinistre per confirmar les pitjors expectatives. Quan l'equip de muntanya (GREIM) arribà per primera vegada a l'escenari es trobà amb un espectacle dantesc: els cossos dels tres empresaris estaven completament carbonitzats i hi havia trossos de carn a les roques i els arbres. La base d'operacions s'instal·là a la finca Solleric, propietat de Pep Gilet, on s'anaren acumulant dotacions de bombers, ambulàncies, Policia Local, Guàrdia Civil i experts en rescat en muntanya. L'operatiu fou coordinat pel capità Juan Caballero i Manuel Nieto, cap dels Bombers de Mallorca, feu el mateix amb els seus efectius.

Josep M. Costa, conseller d'Interior, seguí les tasques de rescat a peu de finca. Costa assenyalà, a les 14.00 hores, que «la torre de control perdé contacte amb ells i després un veí escoltà una espècie de tro i veiè fum a la muntanya. Estan tots morts i havien sortit de Palma amb destí a Sabadell». Més tard es confirmà que s'enlairaren de Son Bonet. A partir d'aquell moment, amb tots els equips preparats, es desenvolupà una lluita per rescatar els cadàvers abans que caigués la nit i les condicions atmosfèriques ho impedissin. A més, les comunicacions eren complicades per la falta de cobertura als mòbils.

Pedro Villacreces, un dels testimonis, va explicar a la base d'operacions que «al principi pensàrem que es tractava d'un incendi a la muntanya» i afegí que «la mort els va arribar en l'acte, perquè fou una col·lisió tremenda». Pep Gilet relatà que també havia escoltat un estrèpit, encara que no el relacionà amb el sinistre. Durant dues hores l'helicòpter del GREIM sobrevolà la zona i baixà a efectius de la Guàrdia Civil i bombers.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris