algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Empresonat el profanador de la Sang

José María S.A. demanà l'ingrés a un psiquiàtric, però el jutge, fiscal i forense no el trobaren malalt mental

58104

L'església de l'Anunciació de Palma va viure des de les primeres hores del dematí la consternació, el dolor i el plor dels fidels incondicionals de la devoció de la Sang. Uns acudien per interessar-se pels detalls de l'esdeveniment i veure els desperfectes. D'altres, portant ciris o flors per demanar o agrair algun favor, sense encara haver-se adonat de res.

Varen ser aquests darrers, sobretot persones majors qui caigueren en plors, i també algun jove i gent de mitjana edat. El prior Jaume Rovira i el capellà Ricardo Ramos atenien tots i cadascun dels que els assetjaven a preguntes. Entre els més afectats hi havia els sobreposats, i prohoms, qui s'encarreguen de portar-lo a coll i custodiar-lo.

Entre aquests darrers, Miguel Casado assenyalà que «en no haver-hi una legislació per a aquestes persones malaltes i no preocupar-se per elles les institucions, vagaregen pel seu compte, i Vicenç Comas va dir que «amb la cura que sempre hem tingut a desplaçar-la i si plovia no sortíem en processó, veure que ens ha passat això, és una punyalada forta».

El president de l'Associació de Confraries va comentar que «només pot ser obra d'un pertorbat. No creia que el mal seria d'aquest abast». El president Francesc Antich va dir que «és un atemptat al nostre patrimoni. Una gran pèrdua per a les Balears».

El vicepresident del Govern balear, Pere Sampol comparegué a mig matí. Al claustre manifestà que «em sembla un desastre pel valor sentimental que representa per als mallorquins i per l'interès patrimonial». La consellera de Cultura del Consell de Mallorca explicà que «pensam col·laborar amb la recuperació de la imatge. Tenim un conveni amb el bisbat i se li donarà prioritat perquè surti a la Setmana Santa. Hi ha interès ja que el Sant Crist és el patró del Consell».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris