muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
18°

Emaya enllesteix un pla addicional de neteja per més de 240.000 euros

Tindrà una durada de tres mesos i obliga a contractar 60 persones

L'Empresa Municipal d'Aigua i Clavegueram de Palma es gastarà un total de 240.000 euros en un ambiciós pla de neteja complementari a la ciutat, que ja fa un mes que està en funcionament i que ha suposat la contractació de 60 nous treballadors. Emaya ha constatat una greu acumulació de brutícia en indrets concrets de Palma i per això mateix ha decidit destinar aquest nou equip humà, complementat amb els mitjans mecànics ja existents que realitzaran un doble torn.

«La primera tasca que realitzàrem va ser una detecció sector per sector dels problemes de neteja que ens trobàvem hores després d'haver realitzat la nostra tasca, i ens vàrem haver de plantejar la necessitat de muntar aquest reforç», explicà la presidenta de l'empresa, Maria Crespo.

El pla es concentra en aquells més freqüentats per part dels ciutadans, «tant per una major concentració de residents, com de visitants. Així, ens hem centrat en aturades d'autobús, centres comercials, i altres llocs molt freqüentats». El director gerent de l'empresa municipal, Arturo Cadenas, també va assegurar que «els caps de setmana també és essencialment necessari actuar en moltes de cantonades on hi ha residus provocats pels estralls als estómacs d'aquests dies de festa».

La presidenta d'Emaya també va aprofitar per denunciar el mal estat en què es troben molts de solars del terme municipal. «Aquest fet és molt preocupant, perquè molts de propietaris ja no saben què han de fer per poder acabar amb els abocaments de materials d'enderroc, que s'han disparat de manera espectacular en els darrers temps». Per això mateix, Crespo ha iniciat una campanya de sensibilització de la població i demanarà suport al Consell Insular de Mallorca per tal de reduir l'ocupació dels solars amb escombraries. «Moltes vegades són enderrocs d'obres. A la majoria de gent li fa molta de vessa haver de pagar 145 euros per un contenidor quan abans en pagava 42. I el Consell podria ajudar a subvencionar el preu d'aquests contenidors».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris